fi | sv | en |

kaupunkiarki

En fungerande urban vardag byggs upp nerifrån uppåt

> Läs artikeln


Askeleet

Samarbetet inom hälsa och välfärd tar ett stort kliv framåt

> Läs artikeln


Valtuuston seminaarin työpaja

Landskapets beslutsfattare begrundade ivrigt lösningar för ett självstyrande område

> Läs artikeln


rss Nyheter

25.05.2016 Anmäl dig till vänmässan i anslutning till Finland 100 i Nyland senast 2.6

Välkommen till vänmässan som ordnas i anslutning till Finland 100 i Nyland den 16 juni. Evenemanget ger kommuner och andra regionala aktörer som är med och bygger upp jubileumsårets program möjlighet att samarbeta, nätverka och få stöd av andra aktörer.

Läs mera

16.05.2016 Landskapsstyrelsens beslut 16.5.2016

Landskapsstyrelsen beslutade att inleda arbetet med en ny, mer strategisk landskapsplan som samlar alla frågor som berör markanvändningen i Nyland inom samma pärmar. Planen kommer att ha namnet Nylandsplanen 2050. Beträffande etapplandskapsplan 4 beslutade styrelsen om principerna för de förändringar som kommer att göras i planförslaget på basis av utlåtandena. Landskapsstyrelsen ger också ett utlåtande om regeringens förslag till transportbalk.

Läs mera

 

13.05.2016 Kollektivt arbetsrum gav Lappträsk Nylandspriset

Lappträsk Kulturförening LaKu rf tog den 13 maj hem Nylandspriset 2016 för sin insats för att kombinera familj och arbete. Föreningen upprätthåller i form av talkoarbete ett arbetsrum där i synnerhet företagare avgiftsfritt kan arbeta och samarbeta. På samma gård finns daghemmet, vilket underlättar vardagen för barnfamiljer. Skolor och andra dagliga tjänster ligger också alldeles i närheten.

Läs mera

 

13.05.2016 Landskapsstyrelsens föredragningslista 16.5.2016

Nylands landskapsstyrelse sammanträder måndagen den 16 maj. Styrelsen inleder beredningen av en allt mer strategisk, övergripande landskapsplan som kommer att samla alla frågor som berör markanvändningen i Nyland inom samma pärmar. Planen kommer att bära namnet Nylandsplanen 2050. Beträffande etapplandskapsplan 4 beslutar styrelsen om principerna för de ändringar som utlåtandena föranleder i planförslaget. Landskapsstyrelsen gav också ett utlåtande om regeringens förslag till transportbalk.

Läs mera

 


Databanken

Regionförvaltnings- och vårdreformen framskrider. Hurdana områdesindelningar har vi i dag för sjukvård, räddningsväsende, utbildning och annat samarbete i Nyland?

Uudenmaan seutukunnat

> Bekanta dig med Nylands områdesindelningar (PPT)Fråga och kommentera


Vänligen ange din e-postadress om du vill att vi svarar på din respons.