Uudenmaan Suomi 100 -juhlavuosi tehdään yhdessä

Suomi 100 kasvot

Tule mukaan viettämään sukupolvemme suurimpia synttäreitä. Rakennetaan yhdessä Uudellemaalle unohtumaton juhlavuosi!

Osallistu järjestämällä paikallista tai alueellista juhlavuoden ohjelmaa. Voit hakea meiltä myös Uudenmaan Suomi 100 -avustusta.


info

Ensimmäiset alueelliset Suomi 100-avustukset myönnetty


Yhdeksän uusmaalaista hanketta sai rahoitusta yhteensä 80 800 euroa. Avustusta saaneista kolme on kulttuuri- ja taidealan hankkeita. Neljä liittyy yhteisölliseen toimintaan, yksi tieteeseen ja tutkimukseen sekä yksi yhteiskunnalliseen toimintaan.

> Tutustu haun tuloksiininfo

Näin pääset mukaan valtakunnallisiin hankkeisiin

Kymmenen valtakunnallista hanketta kertoo, miten paikalliset juhlavuoden rakentajat voivat hyödyntää heidän konseptiaan. Tutustu hankkeisiin ja lähde mukaan yhteistyöhön!

> Lue lisää


info

Uudenmaan Suomi 100 -avustushaku käynnissä

Uudenmaan liitto välittää avustuksia Uudellamaalla tapahtuville hankkeille, jotka on hyväksytty mukaan Suomi 100 -juhlavuoden viralliseen ohjelmaan.

Haku on avoinna 16.3.-31.1.2017. Myönnettävä maksimisumma on 10 000 Avustusta voi hakea henkilö, ryhmä tai organisaatio.

> Hakuilmoitus (pdf)
> Hakulomake ja ohjeet

Hakemuksia arvioidaan seuraavin perustein:

  • Miten uusmaalaisuus näkyy hankkeessa? Mitkä uusmaalaisia erityispiirteitä, miten näkyvät hankkeessa?
  • Onko hanke alueellisesti vaikuttava? Saadaanko aikaan pysyviä tuloksia, onko jatkuvuutta, synnyttääkö hanke uusia traditioita, toteutetaanko jotain uutta ja innovatiivista?
  • Miten hanke lisää uusmaalaista yhteishenkeä ja yhteistyötä? Yhdistääkö hanke eri toimijoita ja erityisryhmiä, kuinka laajalle yleisölle suunnattu?
Jos haluat hakea alueellista Suomi 100 -avustusta, hae ensin mukaan Suomen virallisen juhlavuoden ohjelmaan osoitteessa www.suomifinland100.fi.


Kurkista tämän hetken suunnitelmiin ja liity mukaan suurten synttäreiden valmisteluun:--

Uudenmaan liitto koordinoi maakunnan Suomi 100 -työtä ja tukee ohjelmaan hyväksyttyjä hankkeita. Maakunnan liittojen lisäksi aluetyötä tekevät Suomen suurimmat kaupungit, Uudellamaalla myös Helsinki, Espoo ja Vantaa.

> Suomi 100 Uudellamaalla rekisteriseloste (pdf)