Vuoden 2017 uusmaalainen  kaupunginosa valitaan helmikuussa

Vuoden kaupungiosa -tittelistä kilpailee 11 uusmaalaista kaupunginosaa. Haku on päättynyt, kiitos kaikille ehdotuksia jättäneille! Maakuntahallitus tekee valinnan 6.2.2017.

KantakaupunkiVoittajaa valittaessa puntaroidaan miten onnistuneesti asuinaluetta on kehitetty, kuinka asukkaiden yhteistyö pelaa ja kuinka alueella kannustetaan yrittäjyyteen.

Valinnassa painavat niin perinteiden kunnioittaminen kuin uudet innovaatiot.

Voitosta ilmoitetaan palkinnon vastaanottajalle. Valintaa juhlistetaan kaupungiosan järjestämässä tilaisuudessa vuoden 2017 puolella.

Valinnalla on jo lähes 30 vuoden perinteet

Maakuntahallitus myöntää vuorovuosin Vuoden uusmaalaisen kylän tai kaupunginosan arvonimen hyvän asuinympäristön vaalijoille.

Valinta tehdään kansalaisten ja järjestöjen ehdotusten pohjalta. Eri alojen asiantuntijoista koostuva raati seuloo ehdotuksista kolmen kärjen, joista maakuntahallitus valitsee voittajan.

Uudenmaan liiton antama kylätunnustus on myönnetty vuodesta 1988 alkaen. Kaupunginosa valittiin ensimmäisen kerran vuonna 2013.

Vuoden uusmaalainen kylä 2016 on Paavola

Vuoden 2016 uusmaalaisena kylänä palkittiin Lohjan saaristossa sijaitseva Paavola. Paavola on paikallisten kylien ja saarien energinen keskus. Tapahtumien ja talkoiden järjestämiseen osallistuvat aktiivisesti niin vakituiset asukkaat, kesäasukkaat kuin yrityksetkin.

Lohjan Paavola, Vuoden kylä 2016, kuva Kari SaaristoKuva on otettu vuoden 2014 Kekri-juhlasta. Taustalla näkyy talkoovoimin kunnostettu seurantalo Paavolassa. Kuva: Kari Saaristo

Lohjansaaren hyvin hoidettu perinnemaisema alkaa Paavolan kylältä, jossa on lukuisia tärkeitä perinnemaisemakohteita. Kylällä sijaitsee saaristolaisten yhteinen Seurantalo, joka kokoaa asukkaat tapahtumiin.

Yhteistyötä ja tapahtumia koko Lohjan saariston alueella koordinoi Lohjan Saaristo -seura. Paavolan kylä on puolestaan osallistunut paikallisten yhdistysten kautta muun muassa Lohjan seudun kylien yhteiseen verkostoon sekä lähidemokratiaa ja maaseutumatkailua kehittäviin hankkeisiin.

Lohjan Paavola, vuoden kylä 2016, kuva Leif LindbergTunnustuspalkinto jaettiin Lohjan Saaristo -seuran satavuotisjuhlilla toukokuussa 2016. Juhlavieraita viihdytti paikallinen Saaristoteatteri. Kuva: Leif Lindberg