rss Tiedotteet

Luotauksilla uutta tietoa kallioperästä Helsinki–Tallinna-tunnelin reiteillä 22.2.2017

Geomari. Kuva Geologian tutkimuskeskus GTK
Geologian tutkimuskeskus GTK on tehnyt Uudenmaan liiton toimeksiannosta luotauksia Helsingin ja Tallinnan välisen merenalaisen rautatietunnelin reittivaihtoehtojen alueella Suomenlahdella. Tulokset ovat lupaavia, vaikkakin Viron rannikon läheisyydessä tarvitaan vielä lisämittauksia.

Lue lisää


Uusimaa-kaava 2050 vauhtiin – Kommentoi osallistumis- ja arviointisuunnitelmaa 13.3. mennessä 13.2.2017

Kaupunki Kuvitus Linda Saukko-Rauta
Uusimaa-kaavan osallistumis- ja arviointisuunnitelma on julkaistu kaikkien uusmaalaisten tutustuttavaksi. Suunnitelmaa on mahdollista kommentoida 13. maaliskuuta saakka. Samalla kaavatyö kuulutetaan vireille.

Lue lisää


Helsinki–Tallinna-tunnelin toteuttamista selvittävät konsultit valittu 13.2.2017

FinEst Link ikoni+logo
Helsingin ja Tallinnan välisten liikenneyhteyksien kehittämistä ja merenalaisen rautatietunnelin rakentamisen mahdollisuuksia selvitetään Suomen ja Viron välisessä FinEst Link -projektissa. Kesäkuussa EU-rahoituksen saaneen projektin konsulttiselvitysten tekijät on nyt valittu. Tuloksia on odotettavissa tämän vuoden aikana.

Lue lisää


Piirrosvideo kertoo, miksi maakuntakaava on tärkeä 13.2.2017

Uusimaa-kaava 2050 Kuvitus Linda Saukko-Rauta
Uusimaa-kaavaa tehdään nyt uusmaalaisille tutuksi upouudella Miksi maakuntakaava on tärkee -videolla. Piirrosvideo kertoo viihdyttävästi maakuntakaavan merkityksestä ja roolista Uudenmaan suunnittelussa.

Lue lisää


Uusimaa 2050: hyvinvoivia ihmisiä, vastuullista liiketoimintaa ja monimuotoista ympäristöä 9.2.2017

karuselli
Millainen on tulevaisuuden hyvinvoiva Uusimaa, jotta se menestyisi muuttuvassa maailmassa? Maakunnan tuore tulevaisuuskuva tähyää vuoteen 2050 ja nostaa kärkeen hyvinvoivan ihmisen, vastuullisen liiketoiminnan ja monimuotoisen ympäristön.

Lue lisää


Uudenmaan päästökehitys kääntynyt selvään laskuun 7.2.2017

Liikenne_Kuvitus Linda Saukko-Rauta
Uudenmaan päästökehitys on ollut uusimpien laskentojen perusteella hyvä. Päästöt ovat vähentyneet viisitoista prosenttia vuodesta 2012. Asukasta kohden uusmaalaiset tuottavat kasvihuonekaasupäästöjä vähemmän kuin Suomessa keskimäärin.

Lue lisää


Yhteisöllinen Kallio on Vuoden uusmaalainen kaupunginosa 6.2.2017

Kallion puistokirppis. Kuva Tuula Palaste
Maakuntahallitus on nimennyt Helsingin Kallion Vuoden uusmaalaiseksi kaupunginosaksi 2017. Valinnan ratkaisi kalliolaisten avoimesti verkottunut yhteistoiminta. Yhteisöllisyys on jokapäiväistä ja näkyy niin vilkkaana pop-up-kulttuurina kuin pitkäjänteisissä kehittämistoimissa.

Lue lisää


Maakuntahallituksen päätökset 6.2.2017 6.2.2017

Poliittinen ohjausryhmä. Kuva Kosti Keistinen
Uudenmaan maakuntahallitus kokoontui 6. helmikuuta ja päätti nimetä Helsingin Kallion Vuoden uusmaalaiseksi kaupunginosaksi 2017. Uusimaa-kaavasta 2050 maakuntahallitus hyväksyi ensimmäisen kommenteille lähetettävän aineiston, osallistumis- ja arviointisuunnitelman.

Lue lisää


Maakuntahallituksen esityslista 6.2.2017 2.2.2017

Kokouskuva_matala
Uudenmaan maakuntahallitus kokoontuu maanantaina 6. helmikuuta. Hallitus valitsee Vuoden uusmaalaisen kaupunginosan 2017 raadin esittämästä kolmen ehdokkaan kärjestä. Ehdolla ovat raadin ykkösehdotus Helsingin Kallio sekä Helsingin Vuosaari ja Espoon Kauklahti.

Lue lisää


Maapolitiikan keinot kartoitettu – Tavoitteena elinvoimaiset kunnat 25.1.2017

Kerrostaloja-Hermannissa. Kuva Tuula Palaste
Uudenmaan liitto on kartoittanut maapolitiikan keinojen käyttöä ja toimivuutta Uudenmaan kunnissa. Tavoitteena on, että kasvuseuduilla pystyttäisiin vastaamaan entistä paremmin lisääntyvään asuntokysyntään.

Lue lisää


Vanhemmat