Rikas kulttuuri on maakunnan vahvuus

Uudenmaan liitto koordinoi maakunnallista kulttuuriyhteistyötä. Toimimme edunvalvojana alueen monipuoliselle kulttuurityölle sekä kokoamme, tuotamme ja jalostamme alueellista kulttuuritietoa.

Kädenjälki. Kuva Tuula Palaste

Kannustamme alueen toimijoita toteuttamaan Uudenmaan yhteistä kulttuuristrategiaa. Liiton kulttuurin asiantuntiaryhmän kanssa kehitämme kulttuuria vahvistavia toimenpiteitä maakuntahallinnossa. 

> Tutustu Uudenmaan kulttuuristrategiaan (pdf) (13.5 MB)

Kulttuurialan osaaminen tiivistyy asiantuntijaryhmässä

Johdollamme kokoontuva Uudenmaan kulttuurin asiantuntijaryhmä edustaa kulttuurin osaamista maakunnan suunnittelussa. Ryhmä seuraa kulttuuritoimialojen kehitystä, tekee aloitteita kannanotoiksi, toimenpiteiksi ja rahoittajayhteistyössä käsiteltäviksi asioiksi. 

Toukokuinen Uusimaa-viikko täynnä tapahtumia

Uudenmaan liitto organisoi Uusimaa-viikon vuosittain toukokuussa. Viikko kokoaa yhteen oppilaitosten, kuntien ja muiden uusmaalaisten toimijoiden tapahtumia sekä nostaa esiin maakunnan hyväksi tehtävää työtä.

Tunnustuspalkintoja esimerkillisille toimijoille

  • Uusimaa-palkinto on tunnustus työstä maakunnan parhaaksi. Haku on avoinna keväisin ja palkinto voidaan myöntää henkilölle, organisaatiolle

    tai muulle taholle. Palkitseminen on Uusimaa-viikon yhteydessä toukokuussa.

Maakuntatunnukset luovat kulttuuri-identiteettiä

Uudenmaan nimikkolintu on mustarastas, maakuntakukka on valkovuokko ja maakuntakala on kuha. Nimikkojärveksi on valittu Tuusulanjärvi. Lue lisää Uudenmaan symboleista maakuntatunnusten sivulta.