Uusimaa-ohjelma 2.0 – valmistelu etenee vauhdilla

Verso, kuva Pixabay


Uuden maakuntaohjelman valmistelutyö etenee hyvää vauhtia. Syksyllä uunituore ohjelma lähtee maakuntahallituksen hyväksynnän jälkeen sekä lausunnoille että nähtäville.

Ohjelma viimeistellään vuoden 2017 loppuun mennessä. Tavoitteena on, että maakuntavaltuusto hyväksyy lopullisen ohjelman joulukuussa.

Kaikki ohjelmaa koskevat kommentit ovat tervetulleita myös valmistelutyön aikana. Yhdessä rakennamme Uudellemaalle parhaan mahdollisen tulevaisuuden!

Kohti Euroopan kärkeä

Tulevaisuuden Uusimaa haluaa olla Euroopan virkein ja viilein alue vuonna 2050. Uudenmaan virkeys kuvastuu aktiivisuutena, teknologisina innovaatioina ja edelläkävijyytenä, yrittäjähenkisyytenä sekä eloisana kaupunkikulttuurina. Alueen viileys näkyy ilmastoviisautena, matkailun kasvuna ja positiivisena ilmapiirinä.

Uutta visiota kohti kurotetaan kolmen strategisen painopisteen avulla. Teemme valintoja, joiden ansiosta ihmiset ovat osaavia ja hyvinvoivia, business menestyy vastuullisesti ja maakunta on ilmastoviisas sekä monimuotoinen ympäristöltään.

Heittomerkki
Tulevaisuuden Uudellamaalla ihmiset ovat osaavia ja hyvinvoivia, business menestyy vastuullisesti ja maakunta on ilmastoviisas sekä monimuotoinen ympäristöltään.


Strategisia painopisteitä kohti kuljetaan asettamalla tarkempia tavoitteita, joita toteutetaan eri toimenpiteillä. Tällä hetkellä uuden ohjelman visio, strategiset painopisteet ja tavoitteet näyttävät tältä:

Strategiset tavoitteet 4.9.Kuva suurenee klikkaamalla

Mistä on kyse?

Uusimaa-ohjelma 2.0 tehdään vuosille 2018–2021. Se sisältää maakunnan pitkän aikavälin vision ja strategiset painopisteet sekä tavoitteet tulevalle ohjelmakaudelle. Samalla se on ensiaskel kohti uutta, vuonna 2020 aloittavaa maakuntahallintoa sekä sen strategia- ja visiotyötä.

Ohjelma perustuu maakunnan toimijoiden vahvuuksiin. Valinnat pohjaavat syksyllä 2016 toteutetun tulevaisuustarkastelun tuloksiin.


Vanha ohjelma voimassa vuoden loppuun

Tällä hetkellä voimassa oleva maakuntaohjelma on tehty vuosille 2014–2017. Suhteessa siihen uudessa ohjelmassa korostuvat etenkin yhteydet Eurooppaan sekä ihmisten ja luonnon hyvinvointi.

> Tutustu edelliseen Uusimaa-ohjelmaan vuosille 2014–2017