Uusimaa-ohjelma 2.0 – valmistelu etenee vauhdilla

Verso, kuva Pixabay


Uuden maakuntaohjelman valmistelutyö etenee hyvää vauhtia. Uunituore ohjelma lähtee syksyllä lausunnoille ja viimeistellään valmiiksi vuoden 2017 loppuun mennessä. Kaikki kommentit ovat tervetulleita, jotta voimme yhdessä rakentaa Uudellemaalle parhaan mahdollisen tulevaisuuden!


Kohti Euroopan kärkeä

Tulevaisuuden Uusimaa haluaa olla tekevä ja toimiva alue Euroopan kärjessä. Uutta visiota kohti kuroitetaan kolmen strategisen painopisteen avulla. Teemme valintoja, joiden ansiosta ihmiset ovat osaavia ja hyvinvoivia, business menestyy vastuullisesti koko maakunta on ilmastoviisas sekä monimuotoinen ympäristöiltään.

Heittomerkki
Tulevaisuuden Uudellamaalla
ihmiset ovat osaavia ja hyvinvoivia, business menestyy vastuullisesti koko maakunta on ilmastoviisas sekä monimuotoinen
ympäristöiltään.


Strategisia painopisteitä kohti kuljetaan asettamalla tarkempia tavoitteita, joita sitten toteutetaan erilaisten toimenpiteiden avulla. Tällä hetkellä uuden ohjelman visio- strategia- ja tavoitekokonaisuus näyttää tältä:

Strategiset tavoitteet 17.8.Kuva suurenee klikkaamalla


Mistä on kyse?

Uusimaa-ohjelma 2.0 tehdään vuosille 2018–2021. Se sisältää maakunnan pitkän aikavälin vision ja strategian sekä painopisteet ja tavoitteet tulevalle ohjelmakaudelle. Samalla se on askel kohti uutta, vuonna 2020 aloittavaa maakuntahallintoa sekä sen strategia- ja visiotyötä.

Ohjelma perustuu maakunnan toimijoiden vahvuuksiin. Valinnat pohjaavat syksyllä 2016 toteutetun tulevaisuustarkastelun tuloksiin.Vanha ohjelma voimassa vuoden loppuun

Tällä hetkellä voimassa oleva maakuntaohjelma on tehty vuosille 2014–2017. Suhteessa siihen uudessa ohjelmassa korostuvat etenkin yhteydet Eurooppaan sekä ihmisten ja luonnon hyvinvointi.

> Tutustu edelliseen Uusimaa-ohjelmaan vuosille 2014–2017