Aluesuunnittelun uutiset ja artikkelit


16.1.2019Helsingin hallinto-oikeus hylkäsi valitukset neloskaavasta

4.kaava 800pxHelsingin hallinto-oikeus on hylännyt kaikki Uudenmaan neljättä vaihemaakuntakaavaa koskevat valitukset sekä vaatimukset kaavan täytäntöönpanokiellosta.

Lue lisää | 0 Kommenttia

 

8.1.2019Maakunnat vaativat investointeja päärataan – Lentorata ja Pisara Uudenmaan kärkihankkeet

Juna lumisessa maisemassa.  Kuva mostphotos.com.

Pääradan varren maakunnat vaativat, että radan kapasiteettia ja nopeuksia nostetaan. Tarvitaan investointeja, jotka laajentavat työllistymismahdollisuuksia, tukevat ihmisten ja tavaroiden sujuvampaa liikkumista sekä edistävät Suomen ilmastotavoitteita, Suomi raiteille -kannanotossa todetaan.

Lue lisää | 0 Kommenttia

 

2.11.2018Tarinakartta johdattelee Uusimaa-kaavan teemoihin

TarinakarttaTarinakartta on uusi, helppo tapa tutustua maakuntakaavaan. Verkkopalveluun on koottu Uusimaa-kaavan tärkeimmät rakennuspalikat lyhyiden esittelytekstien ja karttojen muodossa.

Lue lisää | 0 Kommenttia

 

12.10.2018Uusimaa-kaava jalkautuu seuduille – kolme esittelytilaisuutta lokakuussa

Puhekuplia3Esittelemme Uusimaa-kaavan luonnosta Helsingissä, Lohjalla ja Porvoossa 23.–25.10. Tervetuloa tutustumaan uuteen maakuntakaavaan!

Lue lisää | 0 Kommenttia

 

9.10.2018Näin kasvu ja suuret liikennehankkeet sijoittuvat Uudenmaan kartalle – Uusimaa-kaavan luonnos kommentoitavana

Uusimaa-kaava 2050Uudellamaalla on vuonna 2050 ennusteiden mukaan jo 2,2 miljoonaa asukasta ja miljoona työpaikkaa. Kasvu on vauhdikasta, ja sitä pyritään Uusimaa-kaavassa ohjaamaan mahdollisimman kestävästi. Kaavaluonnos on nähtävillä ja sitä voi kommentoida 9.11.2018 asti.

Lue lisää | 0 Kommenttia

 

5.10.2018Lentorata nopeuttaisi matkaa lentoasemalle, pääradan lisäraiteet rakentuisivat halvemmalla – hankkeet ensi kertaa vertailussa

Radat-etusivukuvaRuuhkainen päärata tarvitsee ennusteiden mukaan lisää kapasiteettia vastaamaan kasvavaan kysyntään. Uusien raiteiden olisi oltava käytössä viimeistään vuonna 2040. Vaihtoehtoisia liikennehankkeita Pasilan ja Keravan välille on tällä hetkellä kaksi: tunnelissa kulkeva Lentorata sekä päärataa mukailevat lisäraiteet.

Lue lisää | 0 Kommenttia

 

17.9.2018Maakuntahallituksen päätökset 17.9. – Uusimaa-kaava nähtäville

Hallituksen ryhmäkuva 17.9.2018

Uudenmaan maakuntahallitus kokoontui maanantaina 17. syyskuuta. Esityslistalla oli muun muassa maakuntakaavoja koskevia päätöksiä sekä lausunto asetuksesta maanteiden ja rautateiden runkoverkoksi.

Kuva: maakuntahallitus tuoreessa ryhmäkuvassa.

Lue lisää | 0 Kommenttia

 

26.6.2018Uusimaa-kaavan palaute on perattu – saimme paljon evästyksiä luonnosvaiheen pohjaksi

Uusimaa-kaava 2050

Uusimaa-kaavan 2050 valmisteluaineisto oli nähtävillä ja lausunnoilla keväällä 2018. Saimme valmisteluaineistosta runsaasti palautetta. Maakuntahallitus linjasi kesäkuun kokouksessaan palautteeseen liittyvistä merkittävimmistä toimenpiteistä. 

Lue lisää | 0 Kommenttia

 

21.6.2018Seutujen ääni kuuluu Uusimaa-kaavassa

Sjogren-Vartio-Rautava

Mitä maakuntakaavalta eri puolilla Uuttamaata odotetaan? Miten yhteistyö sujuu? Seutujen kaavatyötä luotsaavien poliittisten ohjaustoimikuntien jäsenet ovat kuntien luottamushenkilöitä, ja he toki tuntevat kotiseutunsa läpikotaisin – siksi kysyimme heiltä myös vinkit lähimatkailuun. Mihin kesävieraan kannattaisi Uudellamaalla suunnata?

Lue lisää | 0 Kommenttia

 

18.6.2018Maakuntahallituksen päätökset 18.6.2018: Uusimaa-kaava etenee luonnosvaiheeseen

Kokousten päätöstiedote.Uudenmaan maakuntahallitus kokoontui kevätkauden viimeiseen kokoukseensa maanantaina 18. kesäkuuta, ja keskusteli muun muassa Uusimaa-kaavan palautteen aiheuttamista jatkotoimista. Hallitus kokoontuu seuraavan kerran 20. elokuuta.

Lue lisää | 0 Kommenttia