Tillsammans skapar vi Finlands 100-årsjubileum i Nyland

Suomen_lippu_ja_selfie_Suvi-Tuuli Kankaanpää

Kom med och fira vår generations största födelsedagsfest.
Tillsammans skapar vi ett för Nyland oförglömligt jubileumsår!Nylands egen Finland 100-webbplats berättar om jubileumsårets höjdpunkter

Bekanta dig med webbplatsen för Finland 100 Nyland! Webbplatsen innehåller en kalender med Nylands egna Finland 100-evenemang och ger information om de medverkande projekten.

Platsen som uppdateras kontinuerligt erbjuder information om hur jubileumsåret förlöper, om aktuella evenemang och de nyländska kommunernas egna kanaler i anslutning till Finland 100.

> Besök webbplatsen


Ansökningsomgångarna för Nylands Finland 100-understöd över

Ansökningsomgångarna för Nylands Finland 100-understöd är nu över. De sista besluten om projekten som får understöd fattades i mars.

> Bekanta dig med ansökningsresultaten på webbplatsen för Finland 100 Nyland

Nylands förbund delar ut understöden till de Finland 100-projekt som genomförs i Nyland och som godkänts till det officiella programmet för Finland 100-jubileumsåret. 

Ansökningstiden pågick 16.3.2016–31.1.2017. Den största summan som beviljades uppgick till 10 000 euro. Den sökande kunde vara en person, grupp eller organisation.


Så här deltar du i riksomfattande projekt

Tio riksomfattande projekt berättar hur lokala arrangörer kan utnyttja deras koncept. Bekanta dig med projekten och kom med i samarbetet!

> Läs mer


Hur firar det finländska folket sina hundra år av självständighet?

Nylands förbund samordnar landskapets arbete kring Finland 100 och stöder projekt som har godkänts till programmet. Utöver landskapsförbunden arbetar även Finlands  största städer med jubileumsårets program på regional nivå. I Nyland deltar Helsingfors, Esbo och Vanda.

> Registerbeskrivning, Finland 100 i Nyland (pdf, på finska)