Landskapsparlamentet samlas igen i november 2017

Förberedelserna inför årets landskapsparlament är redan i full gång. Reservera den 23–24 november 2017 i din kalender, om du vill veta vad som händer inom vård- och landskapsreformen strax före landskapsvalet.

De nyländska opinionsbildarnas främsta evenemang kör i år igång i Finlandiahuset och fortsätter sedan på den förnyade M/S Europa i riktning mot Tallinn.

Även i år väntar vi oss ungefär 300 deltagare. Vi börjar ta emot anmälningar i september. Följ vår kommunikation!


Rekordpublik tog del av Landskapsparlamentet 2016

Maakuntaparlamentti 2016 yleisö

Landskapsparlamentet lockade på plats mer än trehundrafemtio nyländska opinionsbildare. Det årliga forumet bjöd på reflektioner kring vård- och landskapsreformen och avhandlade planerna på supersnabba trafikförbindelser till Kontinentaleuropa.

De nyss valda förändringsledarna för vård- och landskapsreformen i Nyland, Markus Sovala och Timo Aronkytö, funderade över de första riktlinjerna för arbetet.

Det riksomfattande projektets förändringsledare Pauli Harju utvärderade hur reformprojektet har tagit fart. Jenni Airaksinen från Tammerfors universitets ledarskapshögskola begrundade i sin tur huruvida reformen kan gå snett.

Rovios marknadsföringsdirektör Peter Vesterbacka väckte åhörarna med sina tunnelplaner. Salos och Stockholms häftiga hyperloop-projekt presenterades också.

Landskapsparlamentet gick av stapeln på kongresscentret Clarion Hotel Helsinki på Busholmen, i en magasinbyggnad som Lars Sonck har ritat på 1930-talet. Programmet fortsatte på kryssningsfärjan till Tallinn.

> Parlamentets program