Nyhetsrummet i din tjänst

Nyhetsrummet betjänar dig som vill ha aktuell information om Nylands förbund och landskapet.

PuhekuplaI nyhetstjänsten hittar du våra officiella meddelanden och aktuella artiklar. Du får också ta del av andra nyheter om Nyland som lyfts fram i medierna.


Uutiskirje Prenumerera på vårt nyhetsbrev så hålls du uppdaterad om utvecklingen i landskapet.


KuvatDu kan ladda ner förbundets logotyp och landskapets vapen. Det finns också bilder på landskapsfullmäktiges- och styrelsens ordföranden samt förbundets ledning.Bland de sociala medierna finns vi på

Twitter:

Twitter-> Nylands förbund
> Helsinki Smart RegionSenaste nyheter


14.03.2018 16:20Markku Markkula ny ordförande för landskapsstyrelsen

Markku_Markkula_Kuvaaja_Mikko_MäntyniemiNylands landskapsfullmäktige har utnämnt Markku Markkula (Saml) från Esbo till landskapsstyrelsens ordförande för den tid som återstår av mandatperioden. Outi Mäkelä beviljades avsked från uppdraget som medlem i landskapsstyrelsen i och med att hon har valts till kommundirektör i Nurmijärvi.

Läs mera | 0 Kommentarer

 

14.03.2018 11:01Landskapsfullmäktige: Regeringens förslag ser inte till nylänningarnas intressen

Valtuusto 13.3.2018

Enligt Nylands landskapsfullmäktige gynnar den lagproposition som regeringen har överlämnat till riksdagen gällande inrättandet av landskapen och förnyandet av social- och hälsotjänsterna inte Nylands invånare. I förslaget beaktas inte de särdrag som landets största landskap och huvudstadsregionen har.

Läs mera | 0 Kommentarer

 


Nyaste artiklar


22.02.2018Merja Vikman-Kanerva: Nylandsplanen snart till påseende som ett vågat exempel på ny slags landskapsplan

Merja-Vikman-Kanerva+,-kuva-Milla-AaltoLandskapsplanen är aktuellare än på länge. En viktig fråga hotar att bli nonchalerad då det finns många aktuella reformer på gång: Vem ser på planläggningen från en gemensam ståndpunkt?

Läs mera | 0 Kommentarer

 

31.01.2018 12:20Nylandsprogrammet stöder det nya landskapets strategiarbete

Markus Pauni_Uudenmaan liitto_kuvaaja Kosti KeistinenNyland 2019-projektets strategidirektör Markus Pauni vet i vilken riktning Nyland är på väg. Han har i uppgift att sätta igång en fortgående strategiprocess för det nya landskapet. Han ansvarar också för att utarbeta en första landskapsstrategi och planera landskapskoncernens ledningssystem.

Läs mera | 0 Kommentarer