För medierna

Nylands förbund är ett av Finlands landskapsförbund, en samkommun med 26 kommuner. Våra viktigaste uppgifter hänför sig till planläggningen på landskapsnivå och regionutveckling. Landskapsfullmäktige och -styrelsen har hand om beslutsfattandet. I Nyland bor 1,6 miljoner människor.

> Meddelanden
> Möteshandlingar
> Artiklar
> Publikationer
> Mer information om Nylands förbund

Nylands förbund samordnar förberedelserna inför vård- och landskaspreformen i Nyland.

> Vård- och landskapsreformens webbplats

Kontaktuppgifter

Vårt kommunikationsteam betjänar medierna i frågor som berör förbundets uppgifter och Nyland. Kommunikationsteamet svarar också på förfrågningar om intervjuer med sakkunniga.

Seija Elo, kommunikationschef

seija.elo@uudenmaanliitto.fi

> Kontaktuppgifter, kommunikation
> Ledningsgruppens kontaktuppgifter

> Kontaktuppgifter, vård- och landskapsreformen

Kuvat

Bildbank

I vår bildbank finns personfotografier och bilder från Nyland för mediebruk. Här kan man också ladda ner Nylands förbunds logo och landskapets vapen.

> Logo- och bildbank

Sosiala medier

Nylands förbund

Nyland 2019 – vård- och landskapsreformen

Helsinki Smart Region

Finland 100 Nyland
> på Instagram

Nylandsveckan

iEER-projektet

Uutiskirje

Vi publicerar tre nyhetsbrev med följande teman
  • Förbundets meddelanden
  • Landskapsplanen
  • Finland 100 i Nyland

> Prenumerera på nyhetsbrev

tietopankki

Nyland-databanken

Nyland-databanken ger enkelt och smidigt tillgång till statistik och geografisk information om Nyland och landskapets kommuner i form av interaktiva kartor och diagram. Ämnesområden som ingår i databanken är befolkning, boende, kommunal och regional ekonomi, företag, miljö, utbildning, sysselsättning och social- och hälsovårdstjänster.

> Nyland-databanken (på finska)