rss Meddelanden

05.02.2019

Föreslå kandidater till Nylandspriset – Årets tema jämställdhet och likabehandling

tiimi, kuva pixabayVi ber om förslag på kandidater till Nylandspriset 2019. Årets tema är ”jämställdhet och likabehandling”. Förslag tas emot fram till den 25 mars.

Landskapsstyrelsen belönar varje år en person, grupp eller organisation som med sin verksamhet har förbättrat nylänningarnas livskvalitet, berikat den lokala identiteten och skapat en ny slags samhörighet.

– Det kan vara frågan om något exemplariskt förfaringssätt eller en innovation i vardagen, på arbetet, inom hobbyer eller organisationsfältet. I bedömningen av förslagen beaktar vi i synnerhet uppfinningsrikedom och mod, berättar specialsakkunnig Tarja Haili vid Nylands förbund.

Alla nylänningar kan föreslå en pristagare. Förslagsblanketten och urvalskriterierna finns på adressen www.uudenmaanliitto.fi/nylandspriset

Nylandspriset delas ut under Nylandsveckan som firas i maj

Vinnaren av Nylandspriset belönas under Nylandsveckan som firas med många olika evenemang den 6–11 maj. Förutom ett hedersomnämnande får vinnaren även en penningbelöning på 2 000 euro som stöd för sin verksamhet.

I fjol gick priset till Lappvikens källa som är en oas för hälsa och samhörighet i mitten av Helsingfors. Nylandspriset har delats ut sedan 1982.

Ytterligare upplysningar:

Specialsakkunnig Tarja Haili, tfn 040 774 1718