rss Meddelanden

24.05.2017Landskapsfullmäktige tog på nytt med Bastukärrs logistikområde i landskapsplanen

4-vaihekaava-teemat

Nylands landskapsfullmäktige godkände etapplandskapsplan 4 för Nyland vid sitt sista möte för den här mandatperioden. Bastukärrs logistikområde i Sibbo togs efter en väldigt jämn omröstning på nytt med i landskapsplanen i den form området anvisades i planförslaget som var framlagt till påseende. Rösterna föll 31–29, 6 ledamöter röstade blankt. Landskapsstyrelsen hade tidigare strukit området i samband med att planen godkändes.

Läs mera | 0 Kommentarer | Lämna en kommentar


22.05.2017Landskapsstyrelsens beslut 22.5.2017

Esityslista. Kuva Anni LevonenLandskapsstyrelsen sammanträdde måndagen den 22 maj. Styrelsen antecknande för kännedom de utlåtanden som utfärdats om förslaget till etapplandskapsplan för Östersundomområdet samt organiseringen av vård- och landskapsreformens temporära förvaltning.

 > Mötets föredragningslista (på finska)

Läs mera | 0 Kommentarer | Lämna en kommentar


18.05.2017Landskapsfullmäktige håller mandatperiodens sista sammanträde den 24 maj

Kurkiaura

Nylands landskapsfullmäktige sammanträder i Finlandiahuset på onsdagen den 24 maj klockan 10. Det är fullmäktiges sista sammanträde med denna sammansättning. På fullmäktiges föredragningslista finns bland annat godkännandet av etapplandskapsplan 4 för Nyland och förbundets verksamhetsberättelse och bokslut för 2016.

> Mötets föredragningslista

Läs mera | 0 Kommentarer | Lämna en kommentar


13.05.2017Berghäll firade utmärkelsen årets stadsdel – biblioteket fick Berghäll-plakett

Kallio 2017I februari utsåg Nylands landskapsstyrelse Berghäll i Helsingfors till Årets nyländska stadsdel 2017.  Berghällborna firade utmärkelsen lördagen den 13 maj vid invigningen av festivalen Berghäll blommar. Utmärkelsen till ära offentliggjordes en Berghäll-plakett som sattes upp på väggen i Berghälls bibliotek, som är byggt 1912. Plaketten är designad av Niko Riepponen.

Läs mera | 0 Kommentarer | Lämna en kommentar


10.05.2017Kom med idéer på hur Nyland kan bli Europas ledande uppstartskluster

Musiikkitalo, Kuva: Helsingin MusiikkitaloFöretagare och beslutsfattare välkomnas att delta i idéverkstaden ”Pöhinästä kasvuun” (ung. från livliga diskussioner till tillväxt) för att planera hur vi kan göra Nyland till Europas ledande kluster för uppstartsföretag. Anmälningar tas nu emot till tillställningen som ordnas tisdagen den 23 maj klockan 9.00–12.30 på Musikhuset i Helsingfors.

Läs mera | 0 Kommentarer | Lämna en kommentar


09.05.2017Samhörigheten och musikens kraft gav Finlandia-sångarna Nylandspriset

Finlandia-Laulajat. Kuva Pekka Sallinen

Finlandia-sångarna tog den 9 maj hem Nylandspriset 2017. Samprojektet mellan fyra nyländska manskörer bildades ursprungligen för att fira 150-årsjubileet av mästerkompositören Jean Sibelius födelse. Glädjen för musiken förs nu vidare i samband med Finlands 100-årsjubileum. Nylands förbunds pris tilldelades som erkänsla för verksamhet som på ett exemplariskt sätt främjar samhörigheten.

Läs mera | 0 Kommentarer | Lämna en kommentar


08.05.2017Nylandsveckan har kört i gång – Alla är välkomna med!

Hyvinkään seurakunta satavuottaNylandsveckans evenemang är öppna för alla och bjuder på en skön stämning i samhörighetens tecken. Aktiviteter, information och idéer utlovas fram till fredagen den 12 maj. Välkommen med – programmet finns på finska på adressen www.uusimaaviikko.fi.

Läs mera | 0 Kommentarer | Lämna en kommentar


27.04.2017Nylandsveckan den 7–12 maj bjuder på fint programutbud

Nylandsveckan-teemakuva 2017, Suomi 100Nylandsveckan firas den 7–12 maj och även i år utlovas det en massa intressanta evenemang som är öppna för allmänheten. Veckan bjuder på sex dagar fyllda med aktiviteter och information. Veckans program finns på adressen www.uusimaaviikko.fi (på finska).

Läs mera | 0 Kommentarer | Lämna en kommentar


24.04.2017Landskapsstyrelsens beslut 24.4.2017

Hallitus 24.4.2017. Kuva Seija Elo

Landskapsstyrelsen samlades måndagen den 24 april och utsåg Finlandia-sångarna till årets mottagare av Nylandspriset. Styrelsen godkände förslaget till etapplandskapsplan 4 och gav ett utlåtande om lagutkastet som gäller regionutveckling och tillväxttjänster. Därtill beslutade styrelsen att inleda förhandlingar om att utse en temporär förvaltning för det nya landskapet och godkänna beslut om finansiering av ERUF-projekt.  

Läs mera | 0 Kommentarer | Lämna en kommentar


21.04.2017Landskapsstyrelsens föredragningslista 24.4.2017

Kokouskuva_matala

Nylands landskapsstyrelse sammanträder måndagen den 24 april. Styrelsen beslutar bland annat om godkännandet av förslaget till etapplandskapsplan 4 för Nyland och utser årets mottagare av Nylandspriset. Styrelsen ger också ett utlåtande om regeringens utkast till lagförslag som gäller regionutveckling och tillväxttjänster, beslutar om inledandet av förhandlingar för att utse det nya landskapets temporära förvaltning samt fattar finansieringsbeslut för ERUF-projekt.

Läs mera | 0 Kommentarer | Lämna en kommentar


Äldre