rss Meddelanden

24.04.2018

Nylandspriset till Lappvikens källa - Utmärkelsen delas ut under Nylandsveckan

Lapinlahden Lähde_Kuva_Anna-Maija AaltoLandskapsstyrelsen valde Lappvikens källa till mottagare av Nylandspriset. Dess verksamhet som inletts med frivilliga krafter har speciellt hjälpt unga rehabiliteringsklienter inom mentalvården.

Området för det gamla sjukhuset i Lappviken och ett aktivt kamratstöd har så småningom introducerats för stadsborna som en trygg förstärkare av samhörighet helt i egen klass. Nuförtiden är området en oas av välmående och kultur som är öppet för alla.

Bakom växelverkan som inleddes 2013 ligger bl.a. Föreningen för Mental Hälsa i Finland och dess lokalförening Pro Lappviken, som firar sina 30 år av verksamhet i år.

Priset överräcks under Nylandsveckans måndag 7 maj. Tillställningen i cafét som hålls av Lappvikens källa är öppen för allmänheten.

Nylands förbund beviljar årligen Nylandspriset till en person eller en grupp som arbetar för nylänningarnas bästa. Valet görs utifrån förslag från medborgare och organisationer. Förutom ett hedersomnämnande får vinnaren även en penningbelöning på 2 000 euro som stöd för sin verksamhet.

Ytterligare upplysningar:

> Nylandspriset

> Lappvikens källa (på finska)

 

Bild: Anna-Maija Aalto


Tillbaka till rubrikerna | 0 Kommentarer | Lämna en kommentar