Maakuntahallitus johtaa liiton työskentelyä

Uudenmaan liiton käytännön toimintaa johtaa maakuntahallitus, jossa on 14 jäsentä. Hallituksen valitsee maakuntavaltuusto.

Hallitus johtaa liiton toimiston työskentelyä, valmistelee maakuntavaltuustossa käsiteltävät asiat ja panee valtuuston päätökset täytäntöön sekä valvoo maakunnan etua.

Kaudella 2013–2016 Helsingin kaupungilla on hallituksessa viisi edustajaa ja Espoolla ja Vantaalla molemmilla kaksi edustajaa. Pienempien kuntien yhteinen jäsenmäärä on viisi, joista kolme on KUUMA-kunnista, yksi läntiseltä ja yksi itäiseltä Uudeltamaalta.

Kuntien edustajien määrä lasketaan liiton perussopimuksen pohjalta asukaslukujen mukaan. Puheenjohtajiston kausi on neljä vuotta.

Alkusyksystä 2017 järjestäytyvä maakuntavaltuusto valitsee uuden hallituksen syksyn aikana. Liiton luottamuselimet jatkavat työtään siihen saakka kunnes uusi maakunta aloittaa toimintansa vuoden 2020 alussa.

maakuntahallitus 2013
Maakuntahallitus keväällä 2013. Puheenjohtajana toimii Outi Mäkelä (kok, Nurmijärvi). 1. varapuheenjohtaja on Pasi Salonen (ps, Vihti) ja 2. varapuheenjohtaja Jari Sainio (sd, Vantaa).

Kunnallisvaalien tulos määrää poliittisen jakauman

Maakuntahallituksen kokoonpano vastaa poliittisten ryhmien kunnallisvaaleissa saamia ääniosuuksia.

Puolueittain hallituksen paikat jakaantuvat niin, että

  • kokoomuksella on neljä paikkaa
  • sosialidemokraateilla on kolme paikkaa
  • vihreillä ja perussuomalaisilla on molemmilla kaksi paikkaa
  • ruotsalaisella kansanpuolueella, vasemmistoliitolla ja keskustalla on kullakin yksi paikka.

> Hallituksen jäsenet

Kokoukset

Maakuntahallitus kokoontuu keskimäärin kerran kuukaudessa. Hallituksen kokoukset eivät ole julkisia.

> Kokousajat

Kokouksen esityslista julkaistaan verkossa viikko ennen kokousta. Järjestelmässä on nähtävillä esityslista siihen saakka, kunnes pöytäkirja julkaistaan tarkastuskierroksen jälkeen.

> Kokousasiakirjat

Tiedotamme päätöksistä kokouspäivänä.

> Tiedotteet