Maakuntaparlamentti jälleen koolle marraskuussa 2017

Seuraavaa Maakuntaparlamenttia järjestellään jo. Varaa alustavasti kalenteristasi 23.–24. marraskuuta 2017. Parlamentti starttaa Finlandia-talossa ja jatkuu Tallinnan laivalla.

Maakuntaparlamentti on Uudenmaan liiton ajankohtaisfoorumi alueen vaikuttajille. Se kokoaa vuosittain noin 300 osallistujaa.

Avaamme ilmoittautumisen syyskuussa. Seuraa viestintäämme!


Vuoden 2016 maakuntaparlamenttiin saapui ennätysyleisö

Maakuntaparlamentti 2016 yleisöUudenmaan Maakuntaparlamentti houkutteli yli kolme ja puoli sataa uusmaalaista vaikuttajaa kuulolle ja osallistumaan. Odotettu vuosittainen foorumi tarjosi marraskuun lopulla 2016 pohdintoja sote- ja maakuntauudistuksesta sekä nosti keskusteluun suunnitelmat huippunopeista liikenneyhteyksistä Manner-Eurooppaan.

Uudenmaan vasta valitut sote- ja maakuntauudistuksen muutosjohtajat Markus Sovala ja Timo Aronkytö pohtivat ensimmäisiä askelmerkkejään.

Valtakunnallisen hankkeen muutosjohtajana Pauli Harju arvioi miten uudistushanke on lähtenyt vauhtiin. Tampereen yliopiston johtamiskorkeakoulun Jenni Airaksinen aprikoi voiko koko uudistus mennä pieleen.

Rovion markkinointijohtajana ja pelisuunnittelijana mainetta niittänyt Peter Vesterbacka herätteli kuulijoita Tallinnan tunnelisuunnitelmillaan. Esittelyssä olivat myös Salon ja Tukholman huimat Hyperloop-hankkeet.

Maakuntaparlamentin tapahtumapaikkana oli Clarion Hotel Helsingin kongressikeskus Jätkäsaaressa. Lars Sonckin 1930-luvulla suunnittelema, juuri entisöity makasiini tarjosi inspiroivat puitteet ensimmäiselle päivälle. Ohjelma jatkui Tallinnan laivalla.

> Päivien ohjelma


Valokuvatunnelmia Maakuntaparlamentista