Uudenmaan Suomi 100 -juhlavuosi tehdään yhdessä

Suomen_lippu_ja_selfie_Suvi-Tuuli Kankaanpää

Tule mukaan viettämään sukupolvemme suurimpia synttäreitä.
Rakennetaan yhdessä Uudellemaalle unohtumaton juhlavuosi!Uudenmaan oma Suomi 100 -sivusto kertoo juhlavuoden huippuhetkistä

Uudenmaan Suomi 100 -hankkeita ja tapahtumia esittelevä Suomi 100 Uusimaa -sivusto on avautunut.

Uudelta sivustolta löydät Uudenmaan Suomi 100 -tapahtumakalenterin ja ohjelmassa mukana olevien hankkeiden tiedot.

Jatkuvasti päivittyvällä sivustolla kerrotaan myös ajankohtaisista tapahtumista ja juhlavuoden kulusta Uudellamaalla sekä kuntien omista Suomi 100 -kanavista.

> Vieraile sivustolla


Uudenmaan Suomi 100 -avustushaku on päättynyt


Uudenmaan Suomi 100 -avustushaku on päättynyt 31.1.2017. Viimeiset päätökset avustusta saavista hankkeista tehtiin maaliskuussa.

> Tutustu avustushaun tuloksiin Suomi 100 Uusimaa -sivustolla

Liitto on kanavoinut avustusta Uudellamaalla toteutuville Suomi 100 -hankkeille, jotka on hyväksytty mukaan Suomi 100 -juhlavuoden viralliseen ohjelmaan.

Haku oli avoinna 16.3.2016–31.1.2017. Myönnettävä maksimisumma on 10 000 euroa. Avustusta on voinut hakea henkilö, ryhmä tai organisaatio.

> Hakuilmoitus (pdf)
> Hakulomake ja ohjeet

Hakemuksia arvioidaan seuraavin perustein:

  • Miten uusmaalaisuus näkyy hankkeessa? Mitkä uusmaalaisia erityispiirteitä, miten näkyvät hankkeessa?
  • Onko hanke alueellisesti vaikuttava? Saadaanko aikaan pysyviä tuloksia, onko jatkuvuutta, synnyttääkö hanke uusia traditioita, toteutetaanko jotain uutta ja innovatiivista?
  • Miten hanke lisää uusmaalaista yhteishenkeä ja yhteistyötä? Yhdistääkö hanke eri toimijoita ja erityisryhmiä, kuinka laajalle yleisölle suunnattu?

Näin pääset mukaan valtakunnallisiin hankkeisiin

Kymmenen valtakunnallista hanketta kertoo, miten paikalliset juhlavuoden rakentajat voivat hyödyntää heidän konseptiaan. Tutustu hankkeisiin ja lähde mukaan yhteistyöhön!

> Lue lisää


Kuinka Suomi juhlii itsenäisyytensä sataa vuotta?
Uudenmaan liitto koordinoi maakunnan Suomi 100 -työtä ja tukee ohjelmaan hyväksyttyjä hankkeita. Maakunnan liittojen lisäksi aluetyötä tekevät Suomen suurimmat kaupungit, Uudellamaalla Helsinki, Espoo ja Vantaa. Lisäksi kaikissa Uudenmaan kunnissa on oma Suomi 100 -yhteyshenkilö.

> Uudenmaan Suomi 100 -verkosto
> Suomi 100 Uudellamaalla rekisteriseloste (pdf)