rss Artikkelit

31.8.2018

Kesäinen tuulahdus Sipoon saaristosta

Kesä saaristossa, uimaranta. Kuva: Clara LindqvistSaaristo on uusmaalaisille virkistävä retkikohde, unelmien mökkipaikka – tai ympärivuotinen koti. Helsinkiläiskoulun apulaisrehtori ja Sipoon kunnanvaltuutettu Clara Lindqvist on pesunkestävä saaristolainen. Lue, miten kaikkien aikojen hellekesä sujui Claran kotisaaressa Simsalössä, lähellä Sipoon ja Helsingin rajaa. 


Teksti ja kuvat: Clara Lindqvist
Suomennos ja editointi alkuperäistekstistä: Uudenmaan liitto


Tänä kesänä moni meistä on saanut viettää hienoja hetkiä saaristossa ja nauttia kimmeltävästä merestä, paahtavasta auringosta, uimisesta lämpimässä vedessä, lounaista varjopaikoissa ja lukemisesta rannalla.

Parasta on ollut se, miten kevyessä kesämekossa on tarjennut aikaisesta aamusta myöhäiseen iltaan. Edes keskiyön jälkeen ei ole tarvinnut pukea lisää, vaan lyhythihaisessa mekossa on pärjännyt vuorokauden ympäri.

Kesä saaristossa, uimaranta. Kuva: Clara Lindqvist

Levätilanne on hieman himmentänyt saaristolaiskesän hohtoa, mutta todella pahaksi se ei kuitenkaan äitynyt. Kurjuutta kesti viikon, mutta sen jälkeen levät ovat tulleet ja menneet. Uimaan on kuitenkin päässyt, eikä hajuhaittoja meillä Simsalössä ole ainakaan enää.

En tiedä mitään parempaa kuin meressä tai järvessä uiminen. On ollut uskomatonta, ettei meri ole tuntunut yhtään sen kylmemmältä, vaikka on kurkottanut jalkoja niin pitkälle pohjaan kuin mahdollista. Vesi on ollut tasaisen lämmintä. Olenkohan koskaan kokenut mitään vastaavaa Suomessa? Uimisen lisäksi tyynellä kelillä Simsalön saarta on ollut hauska meloa ympäri.

Kesä saaristossa, melomassa. Kuva: Clara Lindqvist

Ja miten ihanaa onkaan ollut etsiytyä varjoon istuskelemaan. Keväällä keskustelimme siitä, kaataisimmeko saaritontiltamme pari puuta, jotta aurinko pääsisi paistamaan paremmin pihaan. Juuri nyt olen iloinen siitä, että mieheni Jöje voitti väittelyn, ja meillä on pihassamme hieman varjoa. Siellä voi nyt istua mukavasti ja nauttia sekä hyvästä ruuasta että seurasta.

Kesä saaristossa, ruokapöytä pihalla. Kuva: Clara Lindqvist

Oman iloisen lisänsä Simsalön kesään ovat tuoneet monet mieluisat kesävieraamme. Viimeisin tunnelmallinen ulkoilmajuhlamme oli muinaistulien yö, josta voit lukea oman blogikirjoituksensa.

Kesäretki saaristossa Kuva: Clara Lindqvist

Hienointa kesässä 2018 on ollut sen aikainen aloitus. Tuntuu siltä, että tästä kesästä on todella ehtinyt nauttia, etsiä ja löytää kaikki sen ihanuudet. Saarston marraskuun pimeisiin iltoihin on siis kertynyt paljon mukavaa muisteltavaa.


Alkuperäinen kirjoitus on julkaistu Lindqvistin blogissa "Året runt på Simsalö" 29.7.2018. Blogia ylläpitää Östnyland.

> Tutustu alkuperäisteksiin ja Claran blogiin (ruotsiksi)Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi