rss Tiedotteet

15.10.2018

Central Baltic -ohjelman rahoitushaku nyt avoinna

Interrec Central Baltic

Interreg Central Baltic -ohjelman neljäs rahoitushaku on avautunut ja jatkuu 16. marraskuuta asti.

Tällä hakukierroksella tuetaan osaamisvaltaisia yrityksiä ja tavoitellaan uusia markkina-alueita vientituotteille. Muut hakuteemat liittyvät liikenneyhteyksien parantamiseen, luonto- ja kulttuurikohteiden kehittämiseen ja yhteisöjen vahvistamiseen.

Tukea Itämeren rannikkoalueiden hankkeille on tarjolla noin kahdeksan miljoonaa euroa. Lopullinen rahoitussumma riippuu käynnissä olevilta hankkeilta palautuvasta rahoituksesta. Ohjelman suurin mahdollinen rahoitusosuus suomalaishankkeille on 75 prosenttia.

– Haku on yksivaiheinen, eli tällä kertaa emme pyydä erillistä ideapaperia arvioitavaksi kuten aiemmilla hakukierroksilla. Päätöksiä rahoitusta saavista hankkeista on luvassa ensi vuoden helmikuussa, kertoo Central Baltic -ohjelman Suomen yhteyshenkilö Jaakko Ranta Uudenmaan liitosta.

– Uusmaalaiset toimijat ovat olleet tähän asti hieman aliedustettuina, joten kannustankin tutustumaan ohjelmaan ja sen tukimahdollisuuksiin. Autamme mielellään hankekumppanien etsimisessä ohjelma-alueelta, Ranta sanoo.

Valtion vastinrahoitushaku on ollut avoinna jo elokuun lopulta lähtien, ja se päättyy 26. lokakuuta. Vastinrahoitusta myöntää Varsinais-Suomen liitto.

EU:n alueellisen yhteistyön ohjelma

Central Baltic 2014–2020 on EU:n alueellisen yhteistyön ohjelma, johon osallistuvat rannikkoalueet neljästä Itämeren maasta. Suomen lisäksi mukana ovat Viro, Latvia ja Ruotsi.

Suomessa ohjelma-alue kattaa Uudenmaan, Satakunnan, Varsinais-Suomen, Kymenlaakson, Pirkanmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen ja Etelä-Karjalan maakunnat.

Ohjelman toimintalinjat liittyvät talouden kilpailukykyyn, ympäristöön, liikenteeseen ja sosiaaliseen osallisuuteen. Läpikäyvinä teemoina ovat ICT ja vähähiilinen talous.

> Lisätietoa Interreg Central Baltic -rahoitusohjelman verkkosivuilla 

> Lue lisää vastinrahoituksesta Varsinais-Suomen verkkosivuilta

 

Lisätietoja:

Information Officer Jaakko Ranta, puh. 040 575 0962


Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi

Ei kommentteja