26.1.2018

Helsinki–Tallinna-tunneliselvityksen tulokset esittelyssä 7.2. – Seuraa suorana verkossa

Finest-travel-times-difference. Picture Muotoilutoimisto Kairo OyKaksivuotinen FinEst Link -projekti on selvittänyt Helsingin ja Tallinnan välisen rautatietunnelin teknisiä ja taloudellisia toteuttamismahdollisuuksia. Tulokset esitellään projektin englanninkielisessä loppuseminaarissa Tallinnassa keskiviikkona 7. helmikuuta. Tervetuloa seuraamaan seminaaripäivän suoraa verkkolähetystä kello 9.30–17.00. Kerromme lähetyksen osoitteen verkkosivuillamme ennen tilaisuutta.

Selvitystulokset kuullaan päivän aluksi noin kymmenen minuutin pituisena videona. Siinä esitellään

• arviot matkustaja- ja rahtiliikenteen volyymeistä ja matka-ajoista
  • valittu tunnelilinjaus asemineen ja raideratkaisuineen
  • tunnelihankkeen kustannukset
  • hankkeen yhteiskunnalliset ja taloudelliset vaikutukset.

Tulosten julkistamisen lisäksi seminaari kokoaa tunnelin toteutumisesta kiinnostuneet avainhenkilöt yhteiseen keskusteluun. Mukana on valtiovallan, maakuntien sekä Helsingin ja Tallinnan kaupunkien johtoa, poliittisia päättäjiä molemmista maista ja EU:sta sekä kansainvälisiä liikenneasiantuntijoita ja yritysmaailman edustajia.

Oman selvitystyönsä lisäksi projekti haastoi teknologiaosaajat esittämään vaihtoehtoisia ratkaisuja kaupunkien väliseen liikenteeseen, ja sai kuusi ehdotusta. Ideat esitellään osana seminaaria.

Seminaarin aikataulu:

9.30–10.30    Video tuloksista ja ministeritason puheenvuorot
10.30–11.45    Päättäjien ja projektikumppaneiden paneeli
11.45–12.00    Projektin seuraavat askelmerkit
12.30–14.00    Keskustelut teknisistä ratkaisuista ja vaikutuksista
15.00–17.00    Teknologiahaasteen ideaesittelyt

FinEst Link:

• Uudenmaan liiton koordinoima selvityshanke
  • Kokonaisbudjetti vuosille 2016–2018 on 1,3 miljoonaa euroa
  • Toteutettu Interreg Central Baltic -ohjelmasta saadun EU-rahoituksen turvin
  • Uudenmaan liiton hankekumppanit ovat Helsingin ja Tallinnan kaupungit, Viron liikenneministeriö ja Suomen liikennevirasto sekä Harjun lääninhallitus

> FinEst Link -verkkosivut