7.5.2018

Keväinen Uusimaa-viikko käynnistyi – Tervetuloa mukaan!

Uusimaa-viikon teemakuva uutiseen fiUusimaa-viikon avoimet tapahtumat kutsuvat viihtymään ympäri keväistä Uuttamaata. Tekemistä, asiaa ja ideoita on tarjolla kaikenikäisille lauantaihin 12. toukokuuta asti. Tapahtumia on tänä vuonna ennätysmäärä – tervetuloa mukaan!

Uudenmaan liitto on koonnut Uusimaa-viikon tapahtumakimaran yhdessä kuntien, oppilaitosten ja monien muiden uusmaalaisten toimijoiden kanssa. Tämän vuoden teema kulttuuri & muutos haastaa pohtimaan kulttuurin roolia jatkuvasti muuttuvassa maailmassamme.

Viikon ohjelma löytyy verkko-osoitteesta www.uusimaaviikko.fi

Maanantaina opetellaan uutta

Maanantain päätapahtuma Helsingissä johdattelee tulevaisuuden työelämään ja tekoälyyn. Opastetuilla kierroksilla Helsingissä ja Espoossa voi tutustua mm. suomalaiseen designiin ja Otaniemen kampukseen.

Helsingissä kuullaan vinkkejä mm. oman osaamisen kehittämiseen ja avoimiin ammattiopintoihin. Päivän aikana jaetaan myös perinteinen Uusimaa-palkinto. Vihdissä tutustutaan luontomatkailuun, ja aamuvirkut aloittavat päivän linturetkellä Helsingissä.

> Maanantain tapahtumat

Tiistaina kasvatetaan kilpailukykyä

Tiistain päätapahtuma houkuttelee ihmislähtöisten hankkeiden pariin Lapinjärvelle. Uusimaa 2.0 RoadShow vierailee Hangossa ja pui hiilineutraaliutta. Helsingissä musisoidaan jo ennakkoon lähestyvän äitienpäivän kunniaksi sekä tutustutaan soroptimistien toimintaan.

> Tiistain tapahtumat

Pixabay_band-691224_1920

Keskiviikkona tehdään yhdessä

Keskiviikon päätapahtuma tuo vilskettä Narinkkatorille Helsinkiin. Eurooppa-päivä näkyy myös päivän muissa tapahtumissa: Helsingissä esitellään oppilaitosten kansainvälisistä toimintaa sekä luodaan ajankohtaiskatsaus EU-rahoitusmahdollisuuksiin.

Kulttuurinnälkäiset suuntaavat klassisen musiikin konserttiin Lohjalle tai monipuoliseen kaupunkitapahtumaan Hyvinkäälle. Työpajassa Helsingissä esitellään ja kokeillaan nuorten kanssa työskentelyyn kehitettyjä työvälinetä.

> Keskiviikon tapahtumat

Torstaina voidaan hyvin

Torstain päätapahtuma Annalan huvilan vehreissä puitteissa johdattelee hyvinvoinnin jäljille. Helsingissä voi ammentaa virtaa luonnosta myös Vuosaaren upeissa merellisissä maisemissa.

Kaksipäiväinen kaupunkitapahtuma kulttuurinnälkäisille jatkuu Hyvinkäällä. Vihdissä vietetään unelmien liikuntapäivää. Helsingin tuomiokirkko täyttyy musiikista ja slangista lähestyvän äitienpäivän kunniaksi.

> Torstain tapahtumat

Perjantaina nautitaan luonnosta

Perjantain päätapahtumat houkuttelevat partiotoiminnan ja ulkoilun pariin Askolaan ja Vihtiin. Annalan huvilalla voi syventyä puutarhanhoitoon ja hyötykasveihin. Helsingissä eräoppaat opettavat retkeilyn aakkoset ja ilmastokipinä herättelee ilmastotekoihin.

> Perjantain tapahtumat

Kuvalahde_Unsplash_com

Lauantaina juhlitaan!

Lauantain päätapahtuma Loviisassa vie idyllisen Strömforsin ruukin kesäkauden avajaisiin, jossa jaetaan myös vuoden uusmaalainen kylä -palkinto. Samalla suunnalla järjestetään polkujuoksutapahtuma keskellä kaunista luontoa.

Lämminhenkinen Järvenpää-päivä tarjoaa ohjelmaa koko perheelle. Historiasta kiinnostuneiden kannattaa suunnata sisällissotaa käsittelevään seminaariin Lohjalle. Lohjan ilta pimenee lauantaitanssien merkeissä.

> Lauantain tapahtumat

Uusimaa-viikkoa vietetään seitsemännen kerran

Uusimaa-viikko käynnistyy jo seitsemännen kerran. Uudenmaan liiton koordinoima tapahtumaviikko esittelee maakunnan kehittämiseksi tehtävää työtä ja sen tekijöitä. Viikkoa vietetään vaihtuvalla teemalla aina toukokuun alussa.

Päivien päätapahtumista vastaavat tänä vuonna Palkansaajien keskusjärjestöjen PSKJ Uusimaa -yhteistyö, Lapinjärven kunta, Eurooppalainen Suomi, Annalan huvila, Uudenmaan Partiopiiri ja Strömforsin ruukki.

Viikon ohjelma ja ilmoittautumisohjeet löytyvät verkko-osoitteesta uusimaaviikko.fi. Tapahtumavinkkejä on tarjolla myös Facebook-sivulla www.facebook.com/uusimaaviikko. Tunnelmia kannattaa jakaa sosiaalisessa mediassa tunnisteella #uusimaaviikko.

Erityisasiantuntija Tarja Haili, puh. 040 7741 718

> Lue myös: Minne mennä Uusimaa-viikolla? – Toimittaja, näyttelijä ja Uudenmaan muutosjohtajat poimivat suosikkinsa viikon tarjonnasta

Kuva: Uudenmaan liitto

Ei kommentteja