11.9.2017

Maakuntahallituksen päätökset 11.9.2017

Hallitus-11.9.2017-2Kuluvalle kaudelle valittu Uudenmaan maakuntahallitus kokoontui ensimmäisä kertaa maanantaina 11. syyskuuta. Esityslistalla oli lähinnä järjestäytymiseen liittyviä päätöksiä. Puheenjohtajana jatkaa Outi Mäkelä (kok, Nurmijärvi).

Outi Mäkelä, Hallituksen kokous 11.9.2017
Outi Mäkelällä käynnistyi kolmas peräkkäinen
kausi puheenjohtajana.

Maakuntahallituksessa on 15 henkeä, joista kuusi edustaa Helsingin kaupunkia. Espoosta ja Vantaalta on molemmista kaksi jäsentä. Muita Uudenmaan 23 kuntaa edustaa yhteensä viisi jäsentä. Valtaosa hallitusjäsenistä on toiminut myös aiempina kausina Uudenmaan liiton luottamustehtävissä.

Puolueittain paikat jakaantuvat niin, että kokoomuksella on viisi paikkaa, vihreillä ja sosialidemokraateilla molemmilla kolme paikkaa ja ruotsalaisella kansanpuolueella, perussuomalaisilla, vasemmistoliitolla ja keskustalla kullakin yksi paikka.

Hallituksen kausi jatkuu nykytietämyksellä vuoden 2019 loppuun saakka kunnes palvelut siirtyvät uuden maakunnan järjestettäväksi vuoden 2020 alussa.

Kokouspäätökset tehtiin esityslistan esitysten mukaan:

Uusimaa 2019 -hankkeen ohjausorganisaation tarkistaminen
> Linkki esitykseen

Maakuntahallituksen hallintosäännön mukaisen toimivallan delegointi sekä eräiden toimivaltuuksien enimmäismäärien vahvistaminen; Uusimaa 2019 -hankkeeseen tehtävät resurssisopimukset
> Linkki esitykseen

Helsingin seudun vaihemaakuntakaavan ohjaustoimikunnan nimeäminen

Itä-Uudenmaan vaihemaakuntakaavan ohjaustoimikunnan nimeäminen

Länsi-Uudenmaan vaihemaakuntakaavan ohjaustoimikunnan nimeäminen
> Linkki esitykseen

Maakunnan yhteistyöryhmän (MYR) asettaminen: edustajien nimeämispyyntö
> Linkki esitykseen

Edustajan nimeäminen Uudenmaan virkistysalueyhdistys ry:n valtuuskuntaan toimikaudella 2017–2020