17.12.2018

Maakuntahallituksen päätökset 17.12.

Kokouskuva_matalaUudenmaan maakuntahallituksen vuoden viimeinen kokous pidettiin maanantaina 17. joulukuuta. Maakuntahallitus hyväksyi Uudenmaan liiton ja Uusimaa2019-hankkeen tavoitteet kevään hallitusneuvotteluja varten.

Kokouspäätökset:

Uudenmaan hallitusohjelmatavoitteiden 2019 hyväksyminen

Maakuntahallitus hyväksyi Uudenmaan liiton ja Uusimaa2019-hankkeen tavoitteet kevään 2019 hallitusneuvotteluja varten. Hallitusohjelmatavoitteisiin on nostettu toimia, jotka edistävät innovaatio-, elinkeino- ja kaupunkipolitiikkaa, liikenne- ja ilmastoasioita sekä nuorten hyvinvointia.

Uudenmaan tavoitteet uudelle hallitukselle ovat:

• Uudenmaan työllisyysaste on nostettava 78 % prosenttiin
  • Uudenmaan kilpailukyky edellyttää kaupunkipolitiikan vahvistamista
  • Pääradan välityskyvyn parantaminen tulee olla keskeinen tavoite raideliikenneinvestoinneille
  • Uudestamaasta on tehtävä ilmastotyön edelläkävijä
  • Syrjäytymisvaarassa olevat nuoret on saatava osallisiksi yhteiskuntaan

Kunkin tavoitteen osalta on kirjattu tarvittavat toimenpiteet uudelle hallituskaudelle. Esitetyt toimet vahvistavat Uudenmaan kilpailukykyä, tukevat kestävää kasvua ja asukkaiden hyvinvointia. Uudellamaalla toteutettavat hankkeet vaikuttavat myös laajalti koko Suomen menestymiseen.

> Linkki tiedotteeseen

> Linkki esitykseen

LIFE-IP on climate change mitigation- Towards Carbon Neutral Municipalities and Regions in Finland / CANEMURE-hankkeen perustaminen

CANEMURE-hankkeessa toteutetaan ilmastonmuutoksen hillintää tukevia osahankkeita ja vahvistetaan verkostoyhteistyöllä ilmastonmuutoksen hillintätyön jatkuvuutta. Uudenmaan osuus hankkeessa on alueellisen toimeenpanon ja yhteistyön edistäminen sekä tiekartan laatiminen kansallisten tavoitteiden saavuttamiseksi.

LIFE-ip hankkeessa on mukana yli 20 osatoteuttajaa, jotka kaikki ovat suomalaisia. Pääpartneri on Suomen Ympäristökeskus. Mukana ovat myös luonnonvarakeskus ja Ilmatieteenlaitos. Uudenmaan liiton lisäksi Uudeltamaalta osallistuvat Helsingin, Hyvinkään, Lohjan ja Porvoon kaupungit sekä Tammisaaren Energia.

Hankkeen kesto on kuusi vuotta ja sen budjetti on 20 miljoonaa euroa.

Lausunto Raasepori, Horsbäck-Lepin osayleiskaavan kaavaehdotuksesta

> Linkki esitykseen

EU:n alue- ja rakennepolitiikan ohjelmakauden 2011–2027 valmistelun käynnistäminen ja alueellisen valmistelun organisointi tiedoksi

> Linkki esitykseen