19.11.2018

Maakuntahallituksen päätökset 19.11.: Roihuvuori on Vuoden uusmaalainen kaupunginosa

Hallitus 19.11.2018.
Uudenmaan maakuntahallitus kokoontui maanantaina 19. marraskuuta. Vuoden uusmaalainen kaupunginosa 2019 -palkinnon saajaksi valittiin Helsingin Roihuvuori.

Kokouspäätökset:

Vuoden uusmaalainen kaupunginosa 2019

Maakuntahallitus valitsi vuoden 2019 uusmaalaiseksi kaupunginosaksi Helsingin Roihuvuoren. Noin 7 700 asukkaan Roihuvuoressa on vahva paikallinen identiteetti, joka on rakentunut asukaslähtöisen ja monipuolisen toiminnan ansiosta. Maakuntahallitus kiitti etenkin Roihuvuori-seuraa tavoitteellisesta otteesta innovatiivisten toimintamallien kehittämisessä. Kaikille asukkaille avoimia matalan kynnyksen tapahtumilla on edistetty yhteisöllisyyttä ja kitketty epätasa-arvoisuutta.

Uusmaalaisen kaupunginosan palkitsemisessa on tänä vuonna teemana tasa-arvo ja yhdenvartaisuus. Roihuvuoren toiminnassa on maakuntahallituksen mukaan otettu esimerkillisesti huomioon kaikki alueella asuvat ihmisryhmät.

Roihuvuori on aktiivinen toimija myös lähialueiden yhteistyössä, sekä kansainvälisyydessä. Toukokuisin kukkivien kirsikkapuiden aikaan järjestettävä Hanami-juhla on tuonut kansainvälistä tunnettuutta ja nostanut alueen profiilia. Hanamista on kehittynyt Pohjoismaiden suurin japanilaisen kulttuurin tapahtuma ja yksi Helsingin visuaalisimmista yleisötapahtumista. Tänä vuonna juhlijoita oli noin 25 000.

Vuoden kaupunginosan kunniakirja, seinälaatta ja tuleviin kehittämistoimiin myönnettävä 2000 euron palkintosumma luovutetaan alkuvuodesta osana Roihuvuoren tapahtumia.

> Linkki esitykseen

Hiilineutraali Uusimaa 2035 -tiekartan laadinnan käynnistäminen, mallinnus keinoista miten hiilineutraalius voidaan saavuttaa

> Linkki esitykseen

Lausunto Gles Oy:n Mäntsälän Aero lentokenttää koskevasta ympäristövaikutusten arviointiohjelmasta