5.12.2018

Maakuntavaltuusto kokoontuu 11.12. – Tervetuloa nettilehtereille!

Valtuusto 2017

Uudenmaan maakuntavaltuusto kokoontuu tiistaina 11. joulukuuta alkaen kello 9.30. Kokouksesta on suora verkkolähetys.

Esityslistalla on muun muassa Uudenmaan liiton talousarvion 2019 hyväksyminen. Muutosjohtajat Markus Sovala ja Timo Aronkytö tekevät katsauksen sote- ja maakuntauudistuksen valmistelutilanteeseen.

Kokouksen lopussa teemana on maakunnan hiilineutraaliustavoite vuoteen 2035. Uudenmaan liitto on tilannut Suomen Ympäristökeskus SYKE:ltä selvityksen Uudenmaan kuntien päästöjen kehityksestä sekä arviointityökalun, jolla voidaan testata miten eri toimenpiteet vaikuttavat päästövähennyksiin.

SYKE:n Johannes Lounasheimo esittelee selvityksen tuloksia ja arviointityökalua. Esittelyn jälkeen maakuntavaltuutetut pääsevät kokeilemaan työkalua ja näkemään miten eri toimenpiteet vaikuttavat vaikkapa oman kunnan päästövähennyksiin.

Kokouspaikka on Helsingin kaupungin valtuustosali osoitteessa Aleksanterinkatu 20.

> Verkkolähetys Helsinki-kanavalla sekä kokouksen esityslista

Mari Holopainen, maakuntavaltuuston pj, puh. 040 7620 944