28.2.2018

Ministeriön työryhmä arvioimaan Tallinna-tunnelin selvitystyön jatkotoimia

Finest-travel-times-difference. Picture Muotoilutoimisto Kairo OyLiikenne- ja viestintäministeriö on koonnut työryhmän arvioimaan Helsingin ja Tallinnan välisen rautatunnelihankkeen jatkotoimia Uudenmaan liiton johdolla valmistuneen FinEst Link -selvityshankkeen loppuraportin pohjalta.

Tunneli on tärkeä hanke Suomen ja Euroopan yhteyksien parantamisessa ja selvityshankkeen mukaan sen hyödyt ovat molemmille kaupungeille ja valtioille merkittävät.

– Hienoa, että ministeriö on nyt ottamassa koppia jatkotyöstä FinEst Link -hankkeen tulosten ja suositusten pohjalta. Uudenmaan liitto omalta osaltaan varmistaa maakuntakaavan valmistelussa edellytykset tunnelin toteuttamiselle, sanoo maakuntajohtaja Ossi Savolainen.

Ministeriön työryhmä selvittää tunnelin jatkotutkimusten tarvetta sekä muun muassa rahoitukseen liittyviä kysymyksiä, tunnelin laajempia taloudellisia vaikutuksia sekä kuljetuksen ja logistiikan liiketoimintamalleja.

Työryhmässä on edustus Suomen ja Viron liikenne- ja viestintäministeriöistä, sekä Helsingin ja Tallinnan kaupunkien edustajat. Työn on määrä valmistua toukokuussa 2018.

FinEst Link -projekti selvitti rautatietunnelin toteutusmahdollisuuksia EU-rahoituksen turvin. Kaksivuotisessa hankkeessa tunnelihanketta tutkittiin teknisestä, taloudellisesta ja kilpailukyvyn näkökulmasta. Projektin loppuraportti julkistettiin Tallinnassa 7.2.2018.

> Lisätietoa FinEst Link -hankkeesta Uudenmaan liiton verkkosivuilla

Maakuntajohtaja Ossi Savolainen, puh. 040 589 8415