rss Tiedotteet

3.5.2018

Minne mennä Uusimaa-viikolla? – Toimittaja, näyttelijä ja Uudenmaan muutosjohtajat poimivat suosikkinsa viikon tarjonnasta

Hanna Sumari 01

Uusimaa-viikko pyörähtää käyntiin maanantaina 7.5. Viikko sukeltaa kulttuurin ja muutoksen pyörteisiin kymmenien kiinnostavien tapahtumien voimin. Tekemistä löytyy kaikenikäisille ympäri Uuttamaata kuuden päivän ajan. Viikon ohjelma löytyy verkko-osoitteesta uusimaaviikko.fi.

(Hanna Sumarin kuva: Benjamin Ilmoni)

Pyysimme neljää uusmaalaista valitsemaan tärpit ja menovinkit monipuolisen viikon ohjelmistosta. Toimittaja-kirjailija Hanna Sumari, näyttelijä Antti Luusuaniemi sekä Uudenmaan muutosjohtajat Markus Sovala ja Timo Aronkytö kertovat suosikkinsa Uusimaa-viikolta.

Moniosaaja Hanna Sumari on uusmaalainen toimittaja, kirjailija, juontaja ja bloggari, joka tunnetaan erityisesti asumista koskevista ohjelmistaan. Hanna valitsi ohjelmistosta erityisesti taiteeseen ja muotoiluun liittyviä tapahtumia.

Tulevaisuuden taidekaupunki – Helsinki taiteilijoiden silmin

Maanantai 7.5. klo 12–13.30, Helsingin keskusta

On kiinnostavaa ja kiehtovaa kuulla taideteosten taustoja. Teoksille tulee aivan uusia merkityksiä. Taiteen tarkoitus on viedä ajatukset pois arjesta  – tämä kävelykierros on pieni loma. Lämmin suositus! Tässä tapahtumassa on mukavaa se, että liikutaan myös jalan ulkona.

Muotoutuva Helsinki – Helsinki by Design

Maanantai 7.5. klo 15.30–17.00, Helsingin keskusta, Vallila ja Kalasatama

Kaupunkimuotoilu on kiinnostavaa. Se on asia, jota ei huomata, mutta kun oppii sitä katsomaan, kaupunki muuttaa kasvojaan. Pidän myös siitä, että tässä liikutaan osittain kävelemällä.

Kesäkauden avajaiset Strömforsin ruukissa

Lauantai 12.5. klo 11–16 (iltamat klo 19 alkaen), Ruotsinpyhtää, Loviisa

Ihanan alueen kiva tapahtuma, jossa on kyläjuhlan tuntu! Mukava retkikohde, jonne voi hyvällä säällä päristellä myös prätkällä!


Antti Luusuaniemi (c) Lili Ermezei
Antti Luusuaniemi (kuva: Lili Ermezei)

Antti Luusuaniemi on Hyvinkäältä kotoisin oleva näyttelijä, joka asuu Helsingissä. Hänet tunnetaan lukuisista rooleistaan televisiossa, teatterissa ja valkokankaalla. Antti luotsaa myös Red Carpet -filmifestivaalia Hyvinkäällä. Antti poimi Uusimaa-viikon tapahtumista tulevaa ja mennyttä peilaavat tapahtumat sekä euroviisuteemaisen musiikkispektaakkelin.

Tekoäly – edessä työkulttuurin muutos vai hyppy tuntemattomaan?

Maanantai 7.5. klo 17.30–20.30, Ravintola Greenport, Helsinki

Legendaarinen ”uhka vai mahdollisuus” tarjoaa draaman kaarta ihmiskunnan käyttöön. Ottaako lopulta äly valtaansa… Elokuviakin tästä jo löytyy, mutta Red Carpet -festivaaliyhteistyökumppanimme Beckhoff tekee automaatiota ja robotiikkaa tässä arjessa jo nyt.

Kesäkauden avajaiset Strömforsin ruukissa

Lauantai 12.5. klo 11–16 (iltamat klo 19 alkaen), Ruotsinpyhtää, Loviisa

Historia ja suomalaisen teollisuuden kehittyminen ja ihmisten elämän rakentuminen ruukkien ympärille kiehtoo aina. 

Yhden päivän juttu

Keskiviikko 9.5. klo 16–22, Hyvinkää, eri tapahtumapaikkoja

Yhden päivän juttu ja siellä erityisesti Eurooppa-päivän euroviisuesitys. Pitkään kehittynyt tapahtuma kasvaa edelleen ja Hyvinkään profiili on nousemassa hyvällä meiningillä kansainväliseksi.

Markus Sovalaja Timo Aronkytö. Kuva Anni Levonen
Markus Sovala ja Timo Aronkytö (kuva: Anni Levonen)

Uudenmaan maakunta- ja sote-uudistuksen muutosjohtajat Markus Sovala ja Timo Aronkytö luotsaavat suurta hallinnon uudistusta Uudellamaalla. Muutosjohtajia kiinnostavat erityisesti Vuosaaren vihreys ja Eurooppa-päivä.

Eurooppa-päivä 9.5. Narinkkatorilla

Keskiviikko 9.5. klo 11–18, Helsinki, Kampin Narinkkatori

Sovala: Taisin viimeksi osallistua Eurooppa-päivän juhlallisuuksiin Washington DC:ssä ja sitä ennen, kun tapahtuma oli vielä Espalla. Kiva mennä katsomaan mikä on tunnelma. EU-arvoja kannattaa puolustaa, erityisesti kun kaikkialla EU-alueellakaan ne eivät ole aina kunniassa.

Aronkytö: Eurooppa on hyvä paikka! Pohjois-Eurooppa vielä parempi ja Suomi paras.

Virtaa vihreästä

Torstai 10.5. klo 12–15, Helsinki, Vuosaari

Sovala: Vuosaarelaisena on kiva huomata, että Itä-Helsingin luontoaarteet nousevat arvoon. Takuukiva tapa viettää arkipyhää.

Aronkytö: Suomen pääkaupunki on ainoita pääkaupunkeja maailmassa, jossa pääsee luontoon, melkein sen osaksi.

Kesäkauden avajaiset Strömforsin ruukissa

Lauantai 12.5. klo 11–16 (iltamat klo 19 alkaen), Ruotsinpyhtää, Loviisa

Sovala: Ajelen lauantaina Loviisasta kohti Lappeenrantaa ja tässä hyvä pysähdys. Jos ei mennyt niin kuin Strömsössä, menee sitten niin kuin Strömforsissa?

Tekoäly – edessä työkulttuurin muutos vai hyppy tuntemattomaan?

Maanantai 7.5. klo 17.30–20.30, Ravintola Greenport, Helsinki

Aronkytö: Robotiikka tulee, meidän pitää havahtua siihen mitä ympärillä tapahtuu, vaikka osa robotiikasta onkin ”keulimista”.


Lisätietoja:
Erityisasiantuntija Tarja Haili, puh.040 7741 718

> Tiedote Uusimaa-viikon tarjonnasta
> uusimaaviikko.fi

Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi

Ei kommentteja