5.2.2018

Seuraa suorana verkossa, kun Helsinki–Tallinna-tunneliselvityksen tulokset julkistetaan 7.2.

Finest-travel-times-difference. Picture Muotoilutoimisto Kairo Oy

Kaksivuotinen FinEst Link -projekti on selvittänyt Helsingin ja Tallinnan välisen rautatietunnelin teknisiä ja taloudellisia toteuttamismahdollisuuksia. Tulokset esitellään projektin englanninkielisessä loppuseminaarissa Tallinnassa keskiviikkona 7. helmikuuta. Tervetuloa seuraamaan seminaaripäivän suoraa verkkolähetystä kello 9.30–17.00.

> Linkki verkkolähetykseen

> Seminaarin ohjelma

Selvitystulokset kuullaan päivän aluksi noin kymmenen minuutin pituisena videona. Siinä esitellään

• arviot matkustaja- ja rahtiliikenteen volyymeistä ja matka-ajoista
  • valittu tunnelilinjaus asemineen ja raideratkaisuineen
  • tunnelihankkeen kustannukset
  • hankkeen yhteiskunnalliset ja taloudelliset vaikutukset.

Tulosten julkistamisen lisäksi seminaari kokoaa tunnelin toteutumisesta kiinnostuneet avainhenkilöt yhteiseen keskusteluun. Mukana on valtiovallan, maakuntien sekä Helsingin ja Tallinnan kaupunkien johtoa, poliittisia päättäjiä molemmista maista ja EU:sta sekä kansainvälisiä liikenneasiantuntijoita ja yritysmaailman edustajia.

Oman selvitystyönsä lisäksi projekti haastoi teknologiaosaajat esittämään vaihtoehtoisia ratkaisuja kaupunkien väliseen liikenteeseen, ja sai kuusi ehdotusta. Ideat esitellään osana seminaaria.

FinEst Link:

• Uudenmaan liiton koordinoima selvityshanke
  • Kokonaisbudjetti vuosille 2016–2018 on 1,3 miljoonaa euroa
  • Toteutettu Interreg Central Baltic -ohjelmasta saadun EU-rahoituksen turvin
  • Uudenmaan liiton hankekumppanit ovat Helsingin ja Tallinnan kaupungit, Viron liikenneministeriö ja Suomen liikennevirasto sekä Harjun lääninhallitus

> FinEst Link -verkkosivut

Projektijohtaja Kari Ruohonen, puh. 040 504 5170

Johtava asiantuntija Malla Paajanen, Uudenmaan liitto, puh. 050 366 7391

Kuva: Muotoilutoimisto Kairo Oy

Nimimerkki
Otsikko
Kommentti *