Tiedotearkisto

AIKO-rahoitusta haussa terveys- ja hyvinvointialan kokeiluille

14.3.2017

Digitalisaatio
Uudenmaan liitto etsii rahoitettavaksi innovaatio- ja kokeiluluonteisia hankkeita, joilla voidaan helpottaa rakennemuutosta Uudellamaalla. Kevään 2017 hakuteemana on digitaalinen terveys, ja rahoitusta voi hakea 20. huhtikuuta asti.

– Terveyden ja hyvinvoinnin digitaalisissa hoito- ja palvelukonsepteissa on merkittävästi potentiaalia. Haemme rahoitettavaksi kokeiluhankkeita, jotka voivat koskea muun muassa kotoa käsin käytettäviä terveyden etäpalveluja, toteaa Heikki Kallasvaara Uudenmaan liitosta.

Kokeiluilla on tarkoitus saada liikkeelle kehittämisavauksia, joista toivotaan myöhemmin mittaluokaltaan huomattavia kehittämishankkeita. Kokeiluhankkeiden kesto voi vaihdella puolesta vuodesta kahteen vuoteen.

– AIKO-rahoituksella luodaan edellytyksiä digitaalisen terveyden palveluiden ja teknologian pilotoinnille ja käyttöönotolle. Kannustamme startup-yrityksiä, tutkimuslaitoksia, yliopistoja ja kuntia yhteistyöhön, kertoo puolestaan Lauri Kuukasjärvi.

Yksittäinen hanke voi saada tukea 50 000–150 000 euroa. Tuki kattaa enintään 70 prosenttia hankkeen kustannuksista, ja loppu rahoitus jää hakijan katettavaksi. Valtion budjettiin varattua AIKO-määrärahaa on tänä vuonna Uudellamaalla jaossa hieman yli 300 000 euroa.

Hakulomakkeet verkossa

Uudenmaan liitto on julkaissut AIKO-hakua koskevat ohjeistukset ja hakulomakkeet verkkosivuillaan. Materiaali löytyy suomeksi ja ruotsiksi osoitteista uudenmaanliitto.fi/aiko ja uudenmaanliitto.fi/aiko-finansiering.

Alueellisten innovaatioiden ja kokeilujen käynnistäminen on yksi pääministeri Sipilän hallituksen aloittamista aluekehittämistoimista. Tavoitteena on turvata koko Suomen kilpailukyky, edistää kasvua ja hyödyntää maan eri osien voimavaroja ja osaamista.

Elinkeinopäällikkö Lauri Kuukasjärvi, puh. 044 090 9272

EU-erityisasiantuntija Heikki Kallasvaara, puh. 040 1616 794