Tiedotearkisto

Yhä useampi turisti on kiinalainen – matkailijoiden määrä edelleen kasvussa

6.3.2017

matkamuistot Kuva: Pixabay
Kiinalaismatkailijoiden määrä on kasvanut vauhdikkaasti Uudellamaalla. Viiden vuoden aikana kiinalaisturistien yöpymisvuorokaudet ovat lisääntyneet peräti 155 prosenttia. Vuonna 2016 kasvua oli viidennes edellisvuodesta.

– Pohjoismaat kokonaisuutena kiinnostavat Kiinassa. Visit Finland on tehnyt aktiivista kampanjointia yhteistyössä Ruotsin, Norjan ja Tanskan matkailunedistäjien kanssa. Myös Stopover Finlandin kaltaiset matkailun valtakunnalliset kasvuohjelmat tekevät Suomesta vetovoimaisempaa vierailukohdetta Helsinki–Vantaan kautta matkustaville aasialaisille, kertoo Uudenmaan liiton matkailun erityisasiantuntija Tarja Koistinen.

Ulkomaalaisista selvästi eniten yöpymisiä oli saksalaisilla ennen venäläisiä ja ruotsalaisia. Kiinalaiset ovat jo viidenneksi suurin ulkomaalaisten matkailijoiden ryhmä maakunnassa.

Venäläismatkailijoiden määrä oli vuonna 2016 edelleen laskussa. Heidän yöpymisensä vähenivät Uudellamaalla kymmenellä prosentilla edellisvuoteen verrattuna. Huippuvuonna 2013 venäläisten yöpymisvuorokausien määrä oli 439 000, mutta vuonna 2016 enää 189 000.

– Imatralla ja Lappeenrannassa venäläisten yöpymiset olivat viime vuonna jälleen lievässä kasvussa. Tämä saattaa olla heikko signaali siitä, että pohja on saavutettu Uudellamaallakin. Kuluvana vuonna venäläismatkailu kääntynee kasvuun myös meillä, Koistinen tulkitsee merkkejä.

Neljäsosa Suomen yöpymisistä Uudellamaalla

Koko Suomessa yöpymiskertoja kertyi viime vuonna 20,4 miljoonaa. Uudenmaan osuus tästä oli 27 prosenttia. Uudellamaalla yöpyneistä hieman yli puolet oli suomalaisia matkailijoita.

Yöpymiset painottuivat vahvasti pääkaupunkiseudulle, jossa lähes yhdeksän kymmenestä maakunnassa vierailleesta vietti yönsä. Helsingissä ja Vantaalla yövyttiin aiempaa enemmän, mutta Espoossa vähennystä tuli lähes seitsemän prosenttia.

Yöpymisvuorokausien määrä kasvoi koko maassa noin kolme prosenttia vuonna 2016. Hyvässä vauhdissa olivat etenkin Lappi ja Kuusamo 13 prosentin kasvullaan.

> Tutustu matkailun tuoreimpiin tilastoihin Uusimaa-tietopankissa


Lisätietoja:

Matkailun erityisasiantuntija Tarja Koistinen, puh. 044 352 2070

Kuva: Pixabay-kuvapankki


Palaa otsikoihin