4.12.2018

Uudenmaan vahvuudet hyötykäyttöön Suomessa ja Euroopassa – Katso video BRIDGES-hankkeen työstä

BRIDGES_uutinen_uutiskirje_kuvaUudenmaan liitto on ollut lähes kolmen vuoden ajan mukana BRIDGES-hankkeessa, jonka tavoitteena on viedä eurooppalaisia älykkään erikoistumisen strategioita käytäntöön. Erityisesti keskitytään biotalouden ja cleantechin kasvumahdollisuuksiin.

Hyviksi havaittuja käytäntöjä on jaettu kotimaisten ja kansainväisten hankepartnerin kesken. Osa edustaa niin sanottuja innovaatioiden edelläkävijäalueita, osa vähemmän edistyneitä alueita.

Edelläkävijäalueilla, kuten Uudellamaalla, panostetaan alueen tutkimus- ja innovaatiotyön vahvuusalueisiin. Uudenmaan kärkialoja ovat cleantech, hyvinvointiteknologia, teollisuuden digitalisaatio ja ihmislähtöinen kaupunkikehittäminen.

Jokaiselle alueelle on laadittu hankkeen aikana oma toimintasuunnitelma, jonka avulla vahvuudet saadaan hyötykäyttöön. Videon alussa esitellään Uudenmaan vahvuusaloja sekä BRIDGES-hankkeen hyötyjä alueemme kannalta. Videon edetessä ääneen pääsevät myös muut hankepartnerit.

Katso video BRIDGES-hankkeen työstä ja tuloksista:

BRIDGES-hanketta vie eteenpäin Kainuun Etu Oy. Uudenmaan liiton lisäksi mukana on partnereita Puolasta, Kreikasta, Sloveniasta, Unkarista ja Espanjasta. Vuosina 2016–2021 toteutettavaa hanketta rahoittaa EU:n Interreg Europe -ohjelma.

Ei kommentteja