10.10.2018

Uusimaa ja Valencian maakunta tiivistävät yhteistyötään

Valencia-sopimus 2018. Kuva European Committee of the RegionsUudenmaan liitto ja Valencian maakunta Espanjasta tekevät jatkossa tiiviimpää yhteistyötä keskenään ja pyrkivät yhdessä vaikuttamaan Euroopan unionin tulevaan aluepolitiikkaan. Alueet solmivat kolmivuotisen yhteistyösopimuksen Brysselissä 10. lokakuuta.

Kuva: Uudenmaan maakuntajohtaja Ossi Savolainen ja Valencian maakunnan johtaja Ximo Puig allekirjoittivat yhteistyöasiakirjan.

– Emme allekirjoita tätä sopimusta vain siksi, että paperilla kaikki näyttäisi hyvältä. Eurooppalaisessa alueidenvälisessä yhteistyössä on tärkeää se, että mitä on yhdessä sovittu, pannaan myös toimeen. EU:n uskottavuus kansalaisten silmissä on kiinni ennen kaikkea siitä mitä me yhdessä saamme aikaiseksi, korosti Uudenmaan maakuntajohtaja Ossi Savolainen allekirjoitustilaisuudessa.

Tutkimus ja innovaatiotoiminta keskiössä

Uusimaa ja Valencia ovat olleet jo useita vuosia tiiviissä yhteistyössä erityisesti nuoren yrittäjyyden, mutta myös ympäristönsuojelun kysymyksissä. Näiden lisäksi tulevassa yhteistyössä tullaan panostamaan tutkimukseen ja innovaatiotoimintaan sekä koulutukseen ja kulttuuriyhteistyöhön.

– Olemme nostaneet yhteistyöalueeksi jopa liikunnan ja urheilun, sanoo Savolainen.

Valencia-sopimus 2018. Kuva European Committee of the Regions

Yhteistyösopimuksessa korostetaan myös Uudenmaan ja Valencian yhteistä näkemystä tulevasta EU:n rahoituskaudesta. Molemmat alueet haluavat nostaa älykkään erikoistumisen sekä kansallisesti että koko unionissa yhdeksi keskeisimmäksi aluekehittämisen kriteeriksi.

Kummallakin maakunnilla on alueellaan merkittäviä yliopistoja ja tutkimuslaitoksia, jotka hyötyisivät siitä, jos älykäs erikoistuminen olisi nykyistä tärkeämmässä asemassa EU-rahoituksen ehdoissa.

Aluekehitysjohtaja Juha Eskelinen, puh. 040 575 2993

Kuvat: Euroopan alueiden komitea

Nimimerkki
Otsikko