rss Tiedotteet

6.11.2018

Uusimaa panostaa vuosina 2019–2020 hiilineutraaliin maakuntaan ja isoihin hankekokonaisuuksiin

Uusimaa-ohjelma-2.0-kuvalla
Uusimaa-ohjelma 2.0:n toimeenpanosuunnitelma on päivitetty. Siinä esitellään keskeiset hankkeet, toimenpiteet ja suunnitelmat, joilla maakuntaa kehitetään vuosina 2019–2020.
Vuosina 2019–2020 rahoitusta suunnataan etenkin toimenpiteisiin, joilla Uudestamaasta saadaan hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä. Mukana on nyt ensimmäistä kertaa yksityiskohtainen luettelo kaikista hiilineutraaliuteen tähtäävistä hankkeista ja toimista alueella.


Toinen selkeä muutos aiempaan on, että nyt panostetaan yksittäisten hankkeiden sijaan suuriin hankekokonaisuuksiin, joilla on laajoja, näkyviä vaikutuksia.

- Uuttamaata kehitetään nyt vauhdilla monilla eri aloilla. Hiilineutraaliuteen satsataan paljon, samoin kuin hyvinvointiin, osaamiseen, uuteen teknologiaan ja kansainvälistymiseen, summaa toimeenpanosuunnitelman koostanut suunnittelupäällikkö Ulla-Mari Karhu Uudenmaan liitosta.

> Tutustu toimeenpanosuunnitelmaan (pdf)

Mistä on kyse?

Pitkän aikavälin Uusimaa-ohjelma 2.0 ja sen vuosittainen toimeenpanosuunnitelma ovat työkaluja, joilla Uuttamaata kehittäville hankkeille ja muille toimenpiteille suunnataan rahoitusta – niin kotimaista kuin kansainvälistäkin.

Pitkän aikavälin tavoitteet muutetaan käytännön hankkeiksi ja toimenpiteiksi, jotka keskittyvät kolmeen strategiseen painopisteeseen:

  • hyvinvoiva ja osaava ihminen
  • menestyvä ja vastuullinen bisnes
  • ilmastoviisas ja monimuotoinen maakunta

Toimeenpanosuunnitelma päivitetään joka vuosi. Uusi suunnitelma kootaan yhteistyössä Uudenmaan kuntien ja keskeisten toimijoiden kanssa, ja sen hyväksyy maakunnan yhteistyöryhmä MYR. Kokonaisuutta muokataan joustavasti pitkin vuotta maakunnan yhteistyöryhmän päätöksellä.

Lisätietoja:

Suunnittelupäällikkö Ulla-Mari Karhu, puh. 044 353 3017


Aiheeseen liittyvää verkkosivuillamme:

> Uusimaa-ohjelma 2.0

> Älykäs Uusimaa

> AIKO-rahoitus
Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi


Nimimerkki
Otsikko
Kommentti *
Älä täytä
Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia
Ei kommentteja