rss Tiedotteet

14.2.2018

Uusimaa säilytti paikkansa Euroopan kärjessä

Ilmakuva Kalasatamasta, kuva Tuula Palaste

Uusimaa on arvioitu Euroopan parhaaksi kansainvälisten sijoitusten kohteeksi keskikokoisten maakuntien joukossa. Financial Timesin selvityksessä Uusimaa rankattiin ykköseksi sarjassa, jossa vertailtiin 1,5–4 miljoonan asukkaan alueiden potentiaalia vuosina 2018 ja 2019. Myös vuoden takaisessa arvioinnissa Uudenmaan maakunta noteerattiin kärkipaikalle.

Ykkössija tuli sekä kokonaisvertailussa että taloudellisen potentiaalin vertailussa. Lisäksi Uusimaa on sijalla viisi sarjassa, jossa alueita verrattiin niiden inhimillisen pääoman ja elämäntyylin perusteella.

Lontoo jatkaa kaupunkien kärjessä – Helsinki ja Espoo hyvillä sijoilla

Kaupunkien sarjoissa Lontoo kahmi eniten kärkisijoja. Myös Helsinki menestyi hyvin. Helsinki sijoittui parhaaksi sarjassa, jossa arvioitiin ulkomaisten investointien strategian sisältöä ja sen toteuttamista. Lisäksi Helsinki sijoittui kuudenneksi Euroopan suurten kaupunkien yleisvertailussa ja viidenneksi niiden taloudellen potentiaalin vertailussa. Myös Espoo sijoittui kymmenen parhaan joukkoon pienten kaupunkien joukossa.

– Kärkipaikat ovat upeita tunnustuksia onnistuneesta työstä maakunnassa ja kaupungeissa. Ne kertovat, että kansainväliset asiantuntijat ovat vakuuttuneet vahvuuksistamme. Arvioinnin tulokset kääntävät varmasti investoijien katseita kohti Uuttamaata, toteaa maakuntajohtaja Ossi Savolainen tyytyväisenä.

Financial Times konsernin fDi-lehti arvioi ja vertailee Euroopan kaupunkeja ja alueita sijoituskohteina.  Tarkastelussa ovat myös muun muassa alueiden ja kaupunkien investointistrategiat ja niiden onnistumiset ulkomaisten investointien houkuttelussa.

> Raportti ”fDi European Cities and Regions of the Future 2018/19” sisältää tuoreen arvion


Lisätietoja:

Elinkeinopäällikkö Lauri Kuukasjärvi, puh. 044 090 9272

Kuva: Kalasatama, Tuula Palaste
Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi


Nimimerkki
Otsikko
Kommentti *
Älä täytä
Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia
Ei kommentteja