27.4.2017

Uusimaa-viikolla 7.–12.5. luvassa hieno tapahtumakattaus

Uusimaa-viikon teemakuva 2017, Suomi 100 -logollaUusimaa-viikko 7.–12. toukokuuta pitää sisällään jälleen mielenkiintoisia avoimia tapahtumia. Tekemistä ja asiaa on tarjolla kuuden päivän ajan. Viikon ohjelma löytyy verkko-osoitteesta www.uusimaaviikko.fi.

Uudenmaan liitto on koonnut kuntien, oppilaitosten ja monien muiden toimijoiden tarjontaa jokavuotiseen keväiseen tapahtumakimaraan. Tänä vuonna viikon teemana on Yhdessä vahva, mikä on hatunnosto 100-vuotiaalle Suomelle.

Varaslähtö tapahtumaviikkoon sunnuntaina Hyvinkään Kirkonmäellä

Uusimaa-viikko käynnistyy jo sunnuntaina. Kirkonmäellä Hyvinkäällä vietetään rentoa perhepäivää, jota luotsaa paikallinen seurakunta.

– Yhteisölliseen päivään sisältyy parikymmentä erilaista työpajaa autoradasta tarinatelttaan. Perhemessun ja kirkkokonsertin lisäksi tarjolla on keittolounas ja täytekakkua, kertoo Uusimaa-viikon koordinaattori Tarja Haili Uudenmaan liitosta.

Alkuviikolla fokuksessa ympäristö ja hyvinvointi

Maanantain ja tiistain ohjelmat painottuvat ympäristö- ja hyvinvointiteemoihin. Esimerkiksi Helsingin Lapinlahden alueella järjestetään nuorille luonto- ja hyvinvointityöpajoja.

– Siellä voi tutustua vaikkapa terapia- ja harrastelaamoihin tai kokeilla perunan ämpärikasvatusta, Haili vinkkaa.

Tiistaina on tilaisuus osallistua kaikille avoimiin pesäpalloharjoituksiin kello 17–19. Idea syntyi Uudellamaalla, mutta tempauksesta otettiin koppia ympäri Suomea, ja nyt mukana on yli 70 pesisseuraa. Uudellamaalla pelataan kuudella paikkakunnalla.

– Tämä on loistava mahdollisuus kokeilla kansallispeliämme, Haili innostaa.

Tiistaina luovutetaan myös perinteinen Uusimaa-palkinto, jonka pokkaa Finlandia-laulajat. Kunniamaininnan saa Brother Christmas -hyväntekeväisyysyhdistys. Palkinnot ojennetaan Sanomatalon mediatorilla kello 12.

Keskiviikkona esillä kulttuuri ja yhteisöllisyys

Keskiviikkona Musiikkitalon lavan valloittaa mainio Global Orchestra, joka on Sibelius-Akatemian maailmanmusiikin koulutusohjelman orkesteri. Ilmaiskonsertti vie vauhdikkaalle musiikkimatkalle, jota värittävät vuoroin Latinalaisen Amerikan rytmit ja itämaiset rakkaustarinat, vuoroin pohjoisen melankolia ja kiihkeä tango.

– Luvassa on mieletön kirjo tyylejä, instrumentteja, kieliä ja erilaisia tapoja tehdä musiikkia, Haili sanoo.

Loppuviikon teemoina osaaminen, koulutus sekä kilpailukyky

Uusimaa-viikon viimeiset päivät painottuvat osaamista, koulutusta sekä kilpailukykyä käsitteleviin seminaareihin.

Torstaina Työn 100 askelta -seminaarissa Helsingissä pohditaan tietokirjailija-futuristi Elina Hiltusen sekä SAK:n, Akavan ja STTK:n asiantuntijoiden kanssa, miten teknologian kehitys ja muut megatrendit muuttavat työntekoa tulevaisuudessa.

Seminaarin lomassa voi osallistua matkailualan aikuisopiskelijoiden vetämille opastetuille kaupunkikierroksille, jotka johdattavat matkalle menneiden aikojen työväen Helsinkiin.

Tapahtumaviikon päättävässä Uusia näkökulmia kuntien kilpailukykyyn -seminaarissa pureudutaan siihen, miten Uudenmaan kuntien kilpailukykyä voi parantaa tasa-arvon ja työelämän hyvinvoinnin keinon.

Uusimaa-viikkoon sisältyy myös monia muita mielenkiintoisia tapahtumia. Osaan tapahtumista tulee ilmoittautua ennakkoon.

Uusimaa-viikko pyörähtää vauhtiin jo kuudennen kerran

Uusimaa-viikko on järjestetty vuodesta 2012 lähtien Uudenmaan liiton koordinoimana. Tapahtumaviikkoa vietetään uudella teemalla aina toukokuun alussa.

Päivien päätapahtumista vastaavat tänä vuonna Hyvinkään seurakunta, Luonto-Liitto, Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus, Lapinlahden Lähde, Suomen Pesäpalloliitto, Työpaikkojen työhyvinvointiverkosto, Hyvinkään Tahko, Sibelius-Akatemia, palkansaajien keskusjärjestöt SAK, Akava ja STTK Uudeltamaalta, Naisjärjestöjen Keskusliitto ja 100 tasa-arvotekoa -hanke sekä Työelämä 2020 -hanke.

Tarja Haili, kulttuurin erityisasiantuntija, puh. 040 774 1718