7.5.2017

Uusimaa-viikko pyörähtänyt käyntiin – Tervetuloa mukaan!

Hyvinkään seurakunta satavuotta

Uusimaa-viikon avoimet tapahtumat kutsuvat leppoisiin yhteisöllisiin tunnelmiin. Tekemistä, asiaa ja ideoita on tarjolla perjantaihin 12. toukokuuta asti. Tervetuloa mukaan – viikon ohjelma löytyy verkko-osoitteesta www.uusimaaviikko.fi.

Uudenmaan liitto on koonnut keväisen tapahtumakimaran yhdessä kuntien, oppilaitosten ja monien muiden uusmaalaisten toimijoiden kanssa. Tänä vuonna viikon teema on satavuotiaan Suomen kunniaksi Yhdessä vahva. Viikko starttasi sunnuntaina Hyvinkäällä, kun Kirkonmäellä vietettiin rentoa perhepäivää.

Alkuviikolla fokuksessa ovat luonto ja hyvinvointi. Luvassa on koko perheen luontoelämyksiä ja työpajoja Helsingissä sekä avoimia pesäpalloharjoituksia usealla paikkakunnalla. Espoossa pääsee seuraamaan voimisteluesitystä, jota siivittävät runonlausunta ja musiikki. Esitys on nimeltään Runovoltti.

Tiistaina ojennetaan perinteinen Uudenmaan liiton tunnustus Uusimaa-palkinto, jonka pokkaa tänä vuonna neljän kuoron yhteishankkeena syntynyt Finlandia-laulajat. Kunniamaininnan saa tuusulalainen Brother Christmas -hyväntekeväisyysyhdistys.

Keskiviikon teemoja ovat kulttuuri ja yhteisöllisyys. Sibelius-Akatemian maailmanmusiikin koulutusohjelman Global Orchestra vie kuulijat ilmaiskonsertissa vauhdikkaalle musiikkimatkalle. Orkesteri konsertoi Helsingin Musiikkitalossa. Päärautatieasemalla puolestaan kajahtaa seitsemän kuoron yhteisesityksenä Uusmaalaisten laulun moderni sovitus. Lastenlauluja menneiltä vuosilta kuullaan kahdessa konsertissa, jotka ovat jo loppuun varattuja.

Loppuviikon ohjelma rakentuu osaamisen, koulutuksen ja kilpailukyvyn pohdinnoille. Torstaina Työn 100 askelta -seminaari käsittelee teknologian kehitystä ja muita megatrendejä. Perjantain seminaarin puheenaiheena on kuntien kilpailukyky. Menneiden aikojen työväen Helsinkiin voi tutustua matkailualan opiskelijoiden vetämillä opastetuilla kaupunkikierroksilla. Metropolia Ammattikorkeakoulu pystyttää Myllypuroon pop-up-keskustelufoorumin opiskelijoille, kaupunkilaisille ja yrittäjille.

Uusimaa-viikkoa vietetään kuudennen kerran

Uudenmaan liiton koordinoimaa teemaviikkoa vietetään uudella teemalla aina toukokuun alussa, nyt jo kuudennen kerran.

– Ajatus viikosta syntyi alun alkaen halusta tehdä näkyväksi viranomaistahojen työtä uusmaalaisten hyväksi. Sittemmin viikon positiivinen energia on temmannut mukaan uudenlaisia tekijöitä ja tapahtumia. Toivon, että tapahtumiin saapuvat oivaltavat, että Uudenmaan kehittämistyö ei ole virastojen etäistä puuhaa, vaan koskettaa meidän kaikkien arkea, toteaa erityisasiantuntija Tarja Haili Uudenmaan liitosta.

Uusimaa-viikon päätapahtumista vastaavat tänä vuonna Hyvinkään seurakunta, Luonto-Liitto, Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus, Lapinlahden Lähde, Suomen Pesäpalloliitto, Työpaikkojen työhyvinvointiverkosto, Hyvinkään Tahko, Sibelius-Akatemia, palkansaajien keskusjärjestöt SAK, Akava ja STTK Uudeltamaalta, Naisjärjestöjen Keskusliitto ja 100 tasa-arvotekoa -hanke sekä Työelämä 2020 -hanke.

Viikon ohjelma ja ilmoittautumisohjeet löytyvät verkosta. Tapahtumavinkkejä on tarjolla myös Facebook-sivulla www.facebook.com/uusimaaviikko. Yleisön toivotaan jakavan tunnelmiaan sosiaalisessa mediassa tunnisteella #uusimaaviikko.

Erityisasiantuntija Tarja Haili, puh. 040 7741 718