8.5.2017

Pelataan pesistä 9.5. – Uusimaa-viikon avoimet treenit kuudella paikkakunnalla

Pesäpalloliitto Hyvinvointia ja yhteisöllisyyttä pesäpallostaYli seitsemänkymmentä pesäpalloseuraa järjestää eri puolilla Suomea kaikille avoimet pesistreenit tiistaina 9.5. kello 17–19. Uudellamaalla kansallispeliä voi testata Espoossa, Helsingissä, Hyvinkäällä, Keravalla, Vantaalla ja Vihdissä. Tempaus on osa Uusimaa-viikon ohjelmaa ja kunnianosoitus satavuotiaalle Suomelle.

Kaikenikäiset lajista kiinnostuneet pääsevät pesäpalloseurojen opastuksella verestämään pesismuistojaan, testaamaan pelitaitojaan sekä kokemaan mukavia yhteisöllisiä hetkiä.

− Aktiivinen liikunta tuo terveyshyötyjä ja lisää virtaa. Ota koppia pesishaasteesta ja tule rohkeasti mukaan nauttimaan liikunnasta, Pesäpalloliiton puheenjohtaja ja Uudenmaan maakuntajohtaja Ossi Savolainen kannustaa.

Pesis vahvistaa yhteisöllisyyttä ja työhyvinvointia

Pesishaaste syntyi Uusimaa-viikon tapahtumaksi, mutta se laajeni nopeasti valtakunnalliseksi tempaukseksi. Pesäpalloliitto ja Työpaikkojen hyvinvointiverkosto tarttuivat ideaan ja veivät sitä eteenpäin omissa verkostoissaan.

– Toivomme, että myös työporukat lähtisivät mukaan rakentamaan yhteisöllisyyttä ja nauttimaan pelaamisesta. Yhdessä tekeminen on työhyvinvoinnin edistämisessä tärkeässä roolissa. Yhdessä olemme vahvoja, summaa Työpaikkojen työhyvinvointiverkoston koordinaattori Jaana Lerssi-Uskelin Työterveyslaitokselta.

Tiistain pesäpallotreeneihin voi jokainen tulla oman aikataulunsa mukaan. Tapahtumat ovat maksuttomia eivätkä edellytä ennakkoilmoittautumista. Seurat järjestävät tapahtumapaikoille pelivälineet ja ohjaavat pelin kulkua.

> Katso Pesishaasteessa mukana olevat paikkakunnat, pesisseurat ja kenttätiedot

> Lue lisää Pesäpalloliiton tiedotteesta