24.8.2017

Ehdota vuoden 2018 uusmaalaista kylää

TalojaKerro meille ehdotuksesi maakunnassamme sijaitsevasta esimerkillisestä kylästä. Paras ehdokas palkitaan Vuoden 2018 uusmaalaisena kylänä.

Palkinnonsaajaa voivat ehdottaa uusmaalaiset asukkaat sekä alueella toimivat järjestöt ja organisaatiot 10.10.2017 asti.

Uudenmaan liiton tunnustus myönnetään toiminnasta tai innovaatiosta, joka on lisännyt merkittävästi asuinalueen viihtyisyyttä ja toimivuutta.

Palkinto osoitetaan aina seuraavalle kalenterivuodelle, jolloin palkittu asuinseutu pääsee viettämään juhlavuottaan erilaisten tempausten ja tapahtumien merkeissä. Voittaja saa kunniakirjan ja 2 000 euroa tuleviin kehittämisprojekteihin.

Uudenmaan maakuntahallitus valitsee palkittavan marraskuussa asiantuntijaraadin seulomista kärkiehdokkaista. Valinnassa arvioidaan asuinalueen tavoitteellista kehittämistä, asukkaiden yhteistoimintaa, elinympäristön vaalimista ja paikallisen yrittäjyyden kannustamista.

- Tänä vuonna korostetaan kulttuurin ja muutoksen teemaa. Se voi ilmentyä esimerkiksi positiivisena muutoksena kylän toimintakulttuurissa tai hyvänä, jo toteutuneena ideana kylän kulttuuritoiminnassa, kertoo erityisasiantuntija Tarja Haili Uudenmaan liitosta.

Tunnustus myönnetään kylälle ja kaupunginosalle vuorovuosin. Uusmaalaisia kyliä on palkittu vuodesta 1988 lähtien. Kaupunginosa valittiin ensimmäisen kerran vuonna 2013.

Ehdotuslomakkeen ja tarkemmat valintaperusteet löydät osoitteesta: www.uudenmaanliitto.fi/vuodenkyla

Erityisasiantuntija Tarja Haili, puh. 040 774 1718