14.9.2017

EAKR-rahoitusta haettavana kestävän kaupunkikehittämisen hankkeisiin

Kädenjälki. Kuva Tuula PalasteKestävää kaupunkikehittämistä edistäviin hankkeisiin on tarjolla Euroopan aluekehittämisrahaston (EAKR) rahoitusta. Hankkeiden tulee toteuttaa Suomen kuuden suurimman kaupungin yhteistä 6Aika-strategiaa. Strategialla luodaan uutta osaamista, liiketoimintaa ja työpaikkoja sekä kaupunkilaisille avoimempia ja älykkäämpiä palveluja.

Kestävän kehityksen ratkaisut, hyvinvointia edistävät palvelut ja yritysten kasvua tukevat palvelukokonaisuudet ovat tämän rahoitushaun avainsanat. Rahoittajana toimii Uudenmaan liitto.

• Kestävän kehityksen hankkeissa syntyy älykkäitä, resurssitehokkaita ja vähähiilisiä palveluja. Hankkeita toivotaan rakentamisen, tilojen käyttön, energiantuotannon ja -tehokkuuden, liikkumisen sekä kiertotalouden aloilta.

• Hyvinvoinnin hankkeissa edistetään kuntalaisten hyvinvointia ja aktiivisuutta.

• Yritysten kasvua tukevat palvelukokonaisuudet auttavat yrityksiä niiden perustamiseen, liiketoiminnan kasvattamiseen ja innovaatioiden kaupallistamiseen liittyvissä seikoissa.

> Lue tarkemmin hakuilmoituksesta, rakennerahastot.fi

Ideahaulla vauhtiin

Rahoitushaku on kaksivaiheinen. Hakijat jättävät ensin lyhyet kuvaukset hankeideoistaan 27. lokakuuta mennessä. Tämän jälkeen ideoista annetaan palautteet. Ensimmäisestä vaiheesta vihreää valoa saaneet jättävät varsinaiset hankehakemukset sähköiseen EURA-järjestelmään. Haku päättyy 19. tammikuuta.

Kaupunkien yhteinen 6Aika-toimisto auttaa ideoiden valmistelijoita. Lisäksi Helsingissä järjestetään 4. lokakuuta Ideaspurtti, jossa hakijat pääsevät jalostamaan ideoitaan ja etsimään hankekumppaneita. Rahoitus edellyttää toimijoita vähintään kahden eri kaupungin alueelta.

> Lisätietoa Ideaspurtista ja ilmoittautuminen, 6aika.fi

Hakuinfon tallenne ja materiaalit verkossa

Uudenmaan liitto ja 6Aika-toimisto pitivät 13. syyskuuta hakijoille infon, jossa oli tarjolla tuhti paketti hakutietoa. Lisäksi kolmen käynnissä olevan 6Aika-hankkeen vetäjät kertoivat omia kokemuksiaan.

Infotilaisuuden voi katsoa vielä tallenteena verkossa. Myös esitysmateriaalit on koottu rakennerahastot.fi-palveluun.

> Infon tallenne

> Esitysmateriaalit

6Aika – Avoimet ja älykkäät palvelut -strategiaa toteuttavat Espoo, Helsinki, Oulu, Tampere, Turku ja Vantaa, niin sanotut kuutoskaupungit. Strategia on osa Kestävää kasvua ja työtä 2014–2020 -rakennerahasto-ohjelman toteutusta.

> Lisätietoa 6Aika-sivustolla

> 6Aika rakennerahastot.fi-palvelussa