rss Tiedotteet

9.10.2017

METREX-konferenssi houkutteli Helsinkiin yli sata eurooppalaista aluesuunnittelijaa – Teemana tulevaisuuden metropolit

Kerrostalot Hermannissa. Kuva Anni LevonenEuroopan metropolialueiden verkosto METREX kokosi yhteen yli sata aluesuunnittelun toimijaa eri puolilta Eurooppaa. Helsingissä 4.7. lokakuuta pidetyn konferenssin teemana oli tulevaisuuden metropolit

Ensimmäisen päivän keskiössä Helsingin metropolialue

Pääkaupunkiseudun uusia asumishankkeita ja konsepteja esittelivät Helsingin kaupunkiympäristön toimialajohtaja Mikko Aho, Vantaan kaupunkisuunnittelujohtaja Tarja Laine ja Espoon elinkeinojohtaja Tuula Antola.

Saksalainen professori Stefanie Dühr kertoi kaupunkien vaikutusvallan lisääntymisestä ja muista eurooppalaisen aluesuunnittelun trendeistä. Urbaania tulevaisuuttamme sekä vahvoja ja heikkoja signaaleja tulevaisuuden muutostekijöistä pohti professori Sirkka Heinonen.

Iltapäivän kiertoajeluilla ulkomaalaiset vieraat tutustuivat omin silmin Helsingin, Vantaan ja Espoon kehittämishankkeisiin ja antoivat omat vinkkinsä alueen suunnittelijoille.

Toisen päivän puheenaiheena eurooppalaisten metropolialueiden tulevaisuus

Hollantilainen professori Joost Schrijnen kertoi eurooppalaisten metropolialueiden haasteista ja mahdollisuuksista tekemänsä laajan poliitikkohaastattelun pohjalta. Wienin onnistunutta sosiaalisen asuntotuotannon konseptia esitteli itävaltalainen Kurt Hofstetter.

Lisäksi kuultiin puheenvuoroja Euroopan nopeista raidehankkeista. Etelä-Suomelle ja Baltian maille tärkeitä megahankkeita Tallinna-tunnelia ja Rail Balticaa, esitteli VASAB:in Talis Linkaits.

Iltapäivän työpajoissa ratkottiin kohtuuhintaisen asumisen haasteita, ideoitiin tulevaisuuden kaupunkielämää ja hiilivapaata asumista sekä pohdittiin kaupunkilaisten osallistumisen uusia tuulia.

METREX-verkosto jakaa tietoa ja vaihtaa kokemuksia

METREX on Euroopan metropolialueiden verkosto, johon kuuluu noin 50 Euroopan suurkaupunkia ja aluetta. Vuonna 1996 perustetun verkoston tavoitteena on metropolialueiden suunnitteluun liittyvän tiedon ja kokemusten jakaminen sekä yhteistyön vahvistaminen.

Pääfoorumina on kahdesti vuodessa järjestettävä konferenssi, jossa alueita edustavat päättäjät, johtavat virkamiehet sekä asiantuntijat aluesuunnittelun ja aluekehityksen eri sektoreilta. 

Tämänsyksyisen konferenssin järjestelyistä vastasivat Uudenmaan liitto, Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY ja Helsingin kaupunki.

> #METREXHelsinki twitterissä

> METREX:in verkkosivut


Lisätietoja:

Kaavoituspäällikkö Ilona Mansikka, puh. 040 524 9186


Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi