11.10.2017

Helsinki–Tallinna-tunnelihanke etsii uusia teknologisia ratkaisuja

FinEst Link ikoni+logo

Merenalaisen rautatietunnelin toteutettavuutta selvittävä FinEst Link -projekti etsii nyt ideoita uusien teknologioiden kehittäjiltä. Teknologiahaasteen avulla projekti toivoo saavansa uusia ideoita ja ehdotuksia siitä, millaiset tekniset ratkaisut voisivat tulla kyseeseen tunnelin toteutuksessa sekä Helsingin ja Tallinnan välisten kuljetusyhteyksien parantamisessa.

Haasteessa ei jaeta palkintoja tai laiteta ehdotuksia paremmuusjärjestykseen: parhaat ideat halutaan ottaa osaksi projektin selvitystyötä ja siitä käytävää keskustelua.

Haasteeseen osallistuvat teknologiayritykset saavat käyttöönsä projektin tausta-aineistoa, johon nojaten he laativat oman ehdotuksensa tunnelin teknisestä toteutuksesta tai sen yksittäisestä osa-alueesta. Parhaat ideat pääsevät esittelemään ratkaisunsa projektin loppukonferenssiin Tallinnaan helmikuussa 2018.

Uudenmaan liiton hallinnoima FinEst Link -projekti tekee selvitystä merenalaisen rautatietunnelin vaikutuksista, kustannuksista ja teknisestä toteutuksesta. Projektin vaikuttavuusarvioinnista ja volyymiennusteista vastaa Helsingin kaupunki ja tunnelivaihtoehdon teknisestä ja taloudellisesta selvittämisestä Liikennevirasto.

FinEst Link -projekti saa osarahoitusta EU:n Interreg Central Baltic -ohjelmasta 2016–2018. Suomalaiset ja virolaiset kumppanit osallistuvat selvitystyön toteuttamiseen ja rahoitukseen.

> Lisätietoja ja osallistumisohjeet englanniksi

> Ylen uutinen aiheesta