rss Tiedotteet

13.10.2017

Euroopan merellisten alueiden kokous Finlandia-talossa 18.–20.10.

cpmrUudenmaan liitto on kutsunut Euroopan rannikkoalueiden välisen Conference of Peripheral Maritime Regions -yhteistyöjärjestön (CPMR) vuosikonferenssiin, joka pidetään Finlandia-talossa 18.–20. lokakuuta. Konferenssi on osa Suomi 100 -juhlavuotta.

CPMR on Euroopan vaikutusvaltaisin merellisiä alueita edustava järjestö ja ajatuspaja, ”Think Tank”. Kokoukseen odotetaan yli 200 osallistujaa eri puolilta Eurooppaa. Tilaisuuden avaajana on järjestön puheenjohtaja Vasco Cordeiro, joka edustaa Azoreita.

Konferenssissa käsitellään Euroopan merellisiä alueita koskettavia ajankohtaisia teemoja, kuten EU:n tulevaisuutta, eurooppalaisia liikenneyhteyksiä, maahanmuuttoa, ilmastonmuutoksen hillintää, merenkulun ja kalastuksen erityskysymyksiä sekä EU:n rakenne- ja koheesiopolitiikan tulevaisuutta.

Arvovaltaisia puhujia Suomesta, Euroopan unionista sekä rannikkoalueilta

Torstaina keskustelussa ovat liikenteen kehittämiskysymykset.  Euroopan parlamentin puolesta puheenvuoron esittää europarlamentaarikko Merja Kyllönen, joka on parlamentin liikenne- ja matkailuvaliokunnan jäsen.  

Perjantaina 20.10. etsitään näkökulmia ja ehdotuksia muun muassa siihen, miten ilmastonmuutokseen sopeutumista koskevaa EU-strategiaa olisi tarkistettava. EU:n Alueiden komiteaa edustaa EU-tulevaisuutta käsittelevässä ohjelmaosuudessa varapuheenjohtaja Markku Markkula. Valtiovallan tervehdyksen tuo asunto-, energia- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen.

CPMR tekee yhteistyötä rannikkoalueille tyypillisissä erityiskysymyksissä. Järjestöllä on vahva asema jäsentensä edunvalvojana ja sujuvat yhteydet EU:n instituutioihin sekä kansallisiin hallituksiin.

Järjestön jäseninä on noin 160 aluetta Euroopan 28 maasta. Suomalaisia jäsenalueita ovat Uusimaa, Päijät-Häme, Kymenlaakso, Varsinais-Suomi, Pohjanmaa ja Pohjois-Pohjanmaa. Helsingin vuosikonferenssi on järjestyksessään neljäskymmenesviides.

> Konferenssin ohjelma

> CPMR:n verkkosivut

> Twitter: #CPMR2017

> Valokuvia 19.10.: konferenssin avaus ja keskustelu liikenneteemasta


Lisätietoja:

Kansainvälisten asioiden päällikkö Krista Taipale, puh. +32 498 126000

Erityisasiantuntija Janne Tamminen, puh. 050 558 6303


Juttua päivitetty 20.10.: lisätty linkki kuvapalveluun
Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi