Maakuntahallituksen päätökset 20.11. – Uusimaa-ohjelma eteni valtuustoon

Nuija, kuva Kosti KeistinenUudenmaan maakuntahallitus kokoontui maanantaina 20. marraskuuta. Hallitus hyväksyi Uusimaa-ohjelma 2.0 -asiakirjan ja sen ympäristöselostuksen sekä merkitsi tiedoksi ohjelman toimeenpanosuunnitelman ja rahoitussuunnitelman. Lisäksi päätettävänä oli muun muassa liiton kannanotto koheesiopolitiikka 2020+ -valmisteluun.

Uusimaa-ohjelman 2.0 ja sen ympäristöselostuksen hyväksyminen

Maakuntahallitus päätti esittää lausuntojen pohjalta viimeisteltyä Uusimaa-ohjelma 2.0 -asiakirjaa ja sen ympäristöselostusta hyväksyttäväksi maakuntavaltuustolle. Uusimaa-ohjelma on maakuntaohjelma vuosille 2018–2021. Se sisältää maakunnan vision 2050 sekä Uudenmaan kehittämistyön strategiset painotukset, tavoitteet ja toimenpiteet lähivuosille. Ohjelmasta saatiin 49 lausuntoa ja 18 epävirallista kommenttia.
> Linkki esitykseen

Uusimaa-ohjelman 2.0 toimeenpanosuunnitelma sekä rahoitussuunnitelma 2018–2019 tiedoksi

Uudenmaan liiton kannanotto koheesiopolitiikan 2020+ valmisteluun

Liitto totea, että rakennerahastoista tulevan rahoituksen tulee kattaa jatkossakin koko Suomen alue ja että rahoituksen tulee kohdistua toimintaan, josta saadaan erityistä eurooppalaista lisäarvoa. Kannanotossa nostetaan erityisesti esille kaupunkien merkitys taloudellisen kasvun moottoreina ja innovaatiotoiminnan keskittyminä. Tärkeän pidetään myös rakennerahasto-ohjelmien hallinnollisen taakan vähentämistä ja sääntelyn yksinkertaistamista.
> Linkki esitykseen

Uudenmaan liiton maakuntakaavojen tilannekatsaus maakuntavaltuustolle tiedoksi

> Linkki esitykseen

Maakunta- ja sote-uudistuksen valmistelurakenne Uudellamaalla maakuntavaltuustolle tiedoksi