rss Tiedotteet

23.11.2017

Vuoden uusmaalaiset yritykset 2017 ovat Goodio, Plastex ja Coptersafety

Vuoden yritykset 2017

Vuoden uusmaalaiset yritykset on palkittu kolmessa sarjassa. Startup-sarjan parhaaksi valittiin kansainvälistä kasvua niittävä helsinkiläinen raakasuklaabrändi Goodio. Tuotannollisten yritysten sarjassa palkittiin suomalaisille tuttujen muovituotteiden valmistaja Plastex Oy Lohjalta. Maailmanlaajuisesti tunnustettu helikopterilentäjien simulaattorikouluttaja Coptersafety Oy Vantaalta vei voiton kaupan ja palvelualan yritysten sarjassa.

Vuoden uusmaalaiset yritykset pokkasivat palkintonsa 23. marraskuuta Uudenmaan liiton vuosittaisessa kuntapäättäjien tapahtumassa, Maakuntaparlamentissa. Maakuntahallituksen puheenjohtaja Outi Mäkelä ja palkintoraadin puheenjohtaja Carita Orlando Pääkaupunkiseudun Yrittäjistä luovuttivat palkinnot.

– Uusimaa on Suomen vahvin yrittäjyysalue, ja tässä meillä on kolme huikeata menestystarinaa, joilta on lupa odottaa vielä paljon lisää. Tämänvuotiset palkinnonsaajat ovat kaikki erityisen luovia, ennakkoluulottomia ja eteenpäin pyrkiviä, Mäkelä kiitteli.

Startup-sarja: Elintarviketuotannon läpinäkyvyys Goodion vahvuus

Goodio on hieno esimerkki elintarviketuotannosta, joka arvojensa mukaisesti valmistaa kaikki tuotteet alusta loppuun itse. Yrityksen perustaja Jukka Peltola kertoo, että Goodion perusperiaate on raaka-aineiden hankinta ja tuotanto oikeudenmukaisesti.

Yritys käynnisti ammattimaisen toiminnan vuonna 2015. Tällä hetkellä se työllistää 28 henkeä, joista osa on vaikeasti työllistettäviä. Myyntiä on yli kymmenessä maassa, esimerkiksi Japanissa, Englannissa ja Yhdysvalloissa. Tehdas sijaitsee Helsingin Kalasatamassa ja toinen on avautumassa juuri Kallioon. Lisäksi Goodiolla on kahvila Katajanokalla.

Palkintoraati ylistää Goodion tuotannon läpinäkyvyyttä sekä vahvaa Suomi 100 -kuvan rakentamista maailmalla. Vahvuuksia ovat myös kansainvälinen kasvu, tuotteiden omaperäisyys, design-osaaminen ja ympäristöystävällisyys.

> Katso Goodion video

Tuotannollinen sarja: Plastex investoi vahvasti suomalaiseen työhön

Neljännessä polvessa muovituotteita valmistava Plastex on malliesimerkki pitkän linjan yrityksestä, joka on viimeisen vuoden aikana satsannut onnistuneesti liiketoiminnan kehittämiseen.

Investointi muotoiluun, suomalaiseen työhön ja osaamiseen ovat toimitusjohtaja Lauri Ant-Wuorisen mukaan avain myös kansainväliseen menestykseen. Plastex valmistaa monille tuttuja kodin käyttötavaroita kauhoista liukureihin. Yritys työllistää 34 henkilöä Lohjalla.

Palkintoraati arvostaa pitkään toimineen yrityksen onnistunutta sukupolvenvaihdosta sekä menestyksekkäitä investointeja uuteen liiketoimintaan. 

> Katso Plastexin video

Kaupan ja palvelujen sarja: Coptersafety, matkalla maailman johtavaksi kopteriliikennöijien kouluttajaksi

Helsinki-Vantaan lentokentän läheisyydessä toimiva Coptersafety kouluttaa simulaattoreilla helikopterilentäjiä Suomesta ja maailmalta. Simulaattorin etuja ovat sen turvallisuus ja saasteettomuus, kertoo toimitusjohtaja Mikko Dahlman.

Vuonna 2011 perustetulla yrityksellä on käytössään kaksi simulaattoria, mutta ensi vuonna jo neljä lisää, jolloin koulutuskeskus on yksi maailman suurimmista alallaan. Yritys työllistää Vantaalla kokopäiväisesti 20 henkeä ja osa-aikaisesti kymmenen.

Palkintoraati kiittää yritystä innovatiivisesta liikeideasta ja painotuksesta kansainvälisyyteen. Koulutusvienti ja rohkeat investoinnit saavat kiitosta.

> Katso Coptersafetyn video

Yritysvalinnoilla yli 20 vuoden perinteet

Uudenmaan liitto yhteistyökumppaneineen nostaa vuosittain esille alueen yrittäjien parhaimmiston ja kannustaa näin yrittäjyyteen. Valinnat on tehty vuodesta 1993 lähtien, tosin statup-sarja tuli mukaan vasta viime vuonna.

Uusmaalaiset voivat ehdottaa menestyneitä yrityksiä syksyisin. Päätökset palkittavista tekee asiantuntijaraati, jossa ovat Uudenmaan liiton lisäksi edustettuina ELY-keskus sekä alueen yrittäjäjärjestöt ja kauppakamari.


Palkitut yritykset:

Goodio (Helsinki Heaven Oy)
> www.goodio.fi

Coptersafety Oy
> www.coptersafety.com

Plastex Oy
> www.plastex.fi


Lisätietoja:

Elinkeinopäällikkö Lauri Kuukasjärvi, Uudenmaan liitto, puh. 044 090 9272

Kuva: Anni LevonenPalaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi