rss Tiedotteet

13.2.2018

Arjen digihankkeille tarjolla AIKO-rahoitusta

Aiko-rahoitusUudenmaan liitto on avannut rahoitushaun uusmaalaisten arkea helpottavien palveluratkaisujen kehittäjille. Rahoitettavaksi etsitään uuden teknologian mahdollistamia käyttäjälähtöisiä kokeiluhankkeita, joilla voidaan lisätä kansalaisten arjen sujuvuutta, yhdenvertaisuutta ja osallisuutta. Hankkeita tuetaan 30 000–100 000 eurolla. Teemahaku on avoinna 16. maaliskuuta asti.

Rahoitettavien hankkeiden tulee edistää Uudenmaan älykkään erikoistumisen teemaa ’Ihmisten kaupunki'. Ajatuksena on synnyttää käyttäjälähtöisä palveluratkaisuja, jotka nousevat tosielämän tarpeista. Ratkaisujen tulee perustua hyvään ja yhdenvertaiseen saavutettavuuteen.

– Tässä haasteessa on lupa olla kekseliäs. Odotamme innolla millaisia digitaalisia ratkaisuja, sovelluksia ja palvelumalleja syntyy, kun ideanikkarit lähtevät hyödyntämään avointa dataa tai palvelumuotoilua sujuvampi kaupunkiarki mielessään, sanoo elinkeinopäällikkö Lauri Kuukasjärvi Uudenmaan liitosta.

Kokeilun tuottaja voi olla kunta, muu julkisen tai kolmannen sektorin toimija tai yritys. Eduksi luetaan yhteistyö kuntien, yliopistojen, tutkimuslaitosten, koulutusorganisaatioiden, järjestöjen ja yritysten kesken.

Teemahaku on osa työ- ja elinkeinoministeriön alueellisiin innovaatioihin ja kokeiluihin varaamaa kolmivuotista AIKO-rahoitusta. Uudellemaalle varattu määräraha on vuosina 2016–2018 yhteensä noin 6,15 miljoonaa euroa.

Hakuilmoitus ja lisätietoa hausta löytyy verkko-osoitteesta www.uudenmaanliitto.fi/aiko.


Lisätietoja:

 

AIKO-rahoitus | Lauri Kuukasjärvi, puh. 0440 909 272

Älykkään erikoistumisen teema Ihmisten kaupunki | Johanna Juselius, puh. 050 372 7062

Rahoitusmenettely | Paula Latvanen, puh. 044 333 0668


Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi