rss Tiedotteet

19.4.2018

Uusimaa-viikolla 7.–12.5. ennätysmäärä tapahtumia!

Pixabay_band-691224_1920Uusimaa-viikko 7.–12. toukokuuta sukeltaa kulttuurin ja muutoksen pyörteisiin kymmenien kiinnostavien tapahtumien voimin. Tekemistä löytyy kaikenikäisille ympäri Uuttamaata kuuden päivän ajan. Viikon ohjelma löytyy verkko-osoitteesta uusimaaviikko.fi.

Tämän vuoden tapahtumakimaran teemana on kulttuuri ja muutos, joka haastaa pohtimaan kulttuurien roolia vilkkaasti muuttuvassa maailmassamme. 

Alkuviikolla fokuksessa koulutus ja kilpailukyky

Uusimaa-viikko käynnistyy maanantaina Uusimaa-palkinnon jaolla Helsingissä. Päivän päätapahtumassa tulevaisuudentutkija Ilkka Halava johdattelee seminaariyleisön tulevaisuuden työelämään pohtimalla tekoälyn ja robotiikan kasvavaa roolia.  

– Työ ei lopu, mutta onkin kiinnostavaa, miten ansaintalogiikka tulee kehittymään, pohtii Uusimaa-viikon koordinaattori Tarja Haili Uudenmaan liitosta.

Opastetuilla teemakierroksilla Helsingissä ja Espoossa voi tutustua muun muassa suomalaiseen designiin tai Otaniemen kampukseen. Helsingin Lapinlahden alueella jaetaan vinkkejä oman osaamisen kehittämiseen ja innostetaan ikäihmisiä ja maahanmuuttajia käyttämään sähköisiä palveluja.  

Tiistain päätapahtuma houkuttelee Lapinjärvelle. Työpajojen keskiössä ovat hankkeet, jotka johdattelevat kuntaa kohti ihmislähtöisyyttä. Esimerkiksi Muistiystävällisessä taajamassa värit, valot, taide ja rakennusten sijoittelu auttavat muistisairaita liikkumaan vapaasti muiden joukossa.

Uudenmaan liiton oma Uusimaa 2.0 RoadShow vierailee Hangossa ja innostaa pohtimaan hiilineutraaliutta kilpailukyvyn näkökulmasta.

Keskiviikkona esillä kulttuuri ja yhteisöllisyys

Eurooppa-päivä tuo vilskettä Narinkkatorille Helsinkiin. Tiedossa on iloista tekemistä koko perheelle: musiikkia, pelejä, puheita ja ruokaa sekä eurooppalaista urbaania kulttuuria. Myös monikulttuurinen ja kansainvälinen Amiedu juhlistaa Eurooppaa omissa tiloissaan.  

Helsingin Metropolian työpajassa esitellään ja kokeillaan nuorten kanssa työskentelyyn kehitettyjä työvälinetä. Kulttuurinnälkäiset suuntaavat klassisen musiikin konserttiin Lohjalle tai laajaan kaupunkitapahtumaan Hyvinkäällä, jossa kuullaan mm. monituntinen Hyvinkää 12 points! -euroviisuspektaakkeli. 

Loppuviikon teemoina hyvinvointi ja ympäristö

Helatorstaina 10.5. Uusimaa-viikko ohjaa slangin, ulkoilun ja vihreyden pariin. Päivän päätapahtuma Annalan huvilan vehreissä puitteissa tutustuttaa mm. turpeen terveysvaikutuksiin ja hyvinvoinnin tiloihin.

Perjantaina Uudenmaan partiolaiset houkuttelevat tutustumaan partiotoimintaan ja ulkoilemaan Askolassa ja Nummelassa. Tapahtuma on osa partion valtakunnallista 100 uutta tapaa -projektia, jolla madalletaan kynnystä aloittaa partioharrastus. 

Lauantaina syvennytään suomalaisuuteen ja juhlitaan

Idyllisen Loviisan Strömforsin ruukin kesäsesonki rävähtää käyntiin juhlallisin menoin kesäkauden avajaisilla sekä Vuoden uusmaalainen kylä 2018 -tunnustuspalkinnon luovutuksella. Samalla suunnalla järjestetään polkujuoksutapahtuma kauniissa luonnossa juoksuaktiiveille ja aloittelijoille.

Lämminhenkinen Järvenpää-päivä tarjoaa myös ohjelmaa koko perheelle. Historiasta kiinnostuneiden kannattaa suunnata sisällissotaa käsittelevään seminaariin Lohjalle. Puhujina ovat muun muassa presidentti Tarja Halonen sekä kirjailijat Katja Kettu ja Kjell Westö. Lohjan ilta pimenee lauantaitanssien merkeissä.

Uusimaa-viikko pyörähtää vauhtiin jo seitsemännen kerran

Uusimaa-viikko on järjestetty vuodesta 2012 lähtien. Uudenmaan liiton koordinoima tapahtumaviikko esittelee maakunnan kehittämiseksi tehtävää työtä ja sen tekijöitä. Uusimaa-viikkoa vietetään vaihtuvalla teemalla aina toukokuun alussa.

Päivien päätapahtumista vastaavat tänä vuonna Palkansaajien keskusjärjestöjen PSKJ Uusimaa -yhteistyö, Lapinjärven kunta, Eurooppalainen Suomi, Annalan huvila, Uudenmaan Partiopiiri ja Strömforsin ruukki. 

Lisätietoja:

Erityisasiantuntija Tarja Haili, puh. 040 7741 718

Kuva: Pixabay


Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi