rss Tiedotteet

28.5.2018

Uudenmaan muutosjohtajat maakuntauudistuksesta: Aikataulu viivästyy, mutta valmistelua jatketaan turvallisen siirtymän varmistamiseksi

Maailma-Uusimaa (harmaa)Uudenmaan muutosjohtajat Markus Sovala ja Timo Aronkytö osasivat odottaa tietoa uudistuksen aikataulujen muuttumisesta. Maakuntavaalien viivästymisen vuoksi he arvioivat, että Uudenmaan kokoinen maakunta ei voi aloittaa toimintaansa vielä tammikuussa 2020. 

–Eduskunnassa olevan hallituksen esityksen mukaan vaaleista olisi noin 14 kuukautta aikaa maakunnan toiminnan aloittamiseen. Tästä ei voida tinkiä; jos vaalit myöhentyvät, toiminnan aloittamista täytyy vastaavasti siirtää, Markus Sovala sanoo. 

Perustuslakivaliokunnan lausunnosta tihkuneiden tietojen perusteella vaikuttaa siltä, että lakipakettia ei ehditä hyväksyä kesäkuun aikana. Näin ollen maakunnan väliaikaishallinto ei voi aloittaa työtään ainakaan ennen syksyä. 

Maanantaiaamuna Uusimaa 2019 -hankkeen henkilöstölle puhuneet Sovala ja Aronkytö olettavat, että myös lakipaketin sisältöjä vielä säädetään. Tässä vaiheessa on kuitenkin liian aikaista sanoa, mitä se tarkoittaa käytännön valmistelulle.  

Valmistelu jatkuu ja tarkentuu 

Valmistelussa keskitytään niihin kokonaisuuksiin, joiden edistämisestä on joka tapauksessa hyötyä uusmaalaisille. Työ jatkuu myös kesälomien jälkeen, jolloin tiedetään enemmän valtakunnallisen uudistuksen suunnasta. 

–Valmistelijat tekevät työtä koko sydämellään ja asiantuntemus on tärkein voimavaramme. Tehty työ ei mene hukkaan, Sovala kommentoi hankevalmistelun jatkoa. 

–Muutoksen perusteet ja yhteisymmärrys uudistumisen tarpeesta eivät ole kadonneet mihinkään, Timo Aronkytö muistuttaa. 

Uudenmaan uudistushankkeessa arvioidaan kesän aikana vaihtoehtoisia kehityskulkuja ja niiden vaikutuksia Uudellemaalle sopivaan ratkaisuun. Hanke jatkaa aktiivista uusmaalaista edunvalvontaa.  

–Ennakoimme, että Uuttamaata tarvitaan valtakunnallisten ratkaisujen rakentamisessa. Ei tämä taida nykyspeksein maaliin mennä, Sovala ja Aronkytö toteavat. 

Lisätietoja: 

Markus Sovala, muutosjohtaja
040 664 6091
Timo Aronkytö, sote-muutosjohtaja
040 631 5011

Lähde: Uusimaa 2019 -hankkeen verkkosivusto

Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi