rss Tiedotteet

12.6.2018

Maakuntavaltuusto hyväksyi Östersundomin maakuntakaavan

Kokousten päätöstiedote.Uudenmaan maakuntavaltuusto hyväksyi tiistaina Östersundomin alueen maakuntakaavan. Tämä tarkoittaa, että lähes 100 000:lle uudelle asukkaalle kaavaillun alueen suunnittelu voi edetä.

Östersundom on yksi Uudenmaan tärkeistä uusista kasvualueista, ja osa Uudenmaan toista vaihemaakuntakaavaa. Alue kattaa Helsingin Östersundomista Sipoon Söderkullaan ulottuvan alueen sekä osan Vantaan Länsisalmea.

– Kaavaa laadittaessa on kiinnitetty erityistä huomiota Natura-alueisiin kohdistuviin vaikutuksiin sekä raideliikenneratkaisuun, kertoo aluesuunnittelun johtaja Merja Vikman-Kanerva Uudenmaan liitosta.

Maakuntavaltuusto kävi Östersundomista vilkkaan keskustelun ja äänesti kaavan jatkosta. Osa valtuutetuista peräänkuulutti alueen luontoarvojen huomioimista kaavassa vielä paremmin. Osa arvioi, että kaavaa on jo työstetty riittävästi ja aluetta pitäisi viimein päästä rakentamaan.

Johanna Karimäki (vihr, Espoo) esitti ensin Östersundomin kaavan palauttamista uudelleen valmisteltavaksi, ja myöhemmin kaavan hylkäämistä muun muassa Natura-  ja muihin luontoarvoihin vedoten. Esitykset kaatuivat äänestyksissä äänin 52–18 ja 59–9.

Pohjaesitys Östersundomin kaavasta hyväksyttiin lopulta Kristel Pynnösen (r, Porvoo) jättämällä ponsiesityksellä täydennettynä äänin 61–3:

”Kaava hyväksyttäessä, on erityisen tärkeää, että maakuntakaavatasolla joukkoliikenneratkaisujen selvittämistä tulee jatkaa ja työssä tulee tutkia kokonaan uusia liikennejärjestelmätason ratkaisuja Helsingin seudun itäsuunnan joukkoliikenteelle ja erityisesti taajamajunan toteuttamista Helsingin ja Porvoon välille.” 

Maakuntavaltuusto kokoontui 12.6.

Uudenmaan maakuntavaltuusto kokoontui Helsingissä 12. kesäkuuta. Östersundomin kaavan lisäksi valtuusto hyväksyi Uudenmaan liiton tilinpäätöksen ja kuuli tilannekatsaukset maakuntakaavoituksesta sekä Uudenmaan maakunta- ja sote-uudistuksesta.

Valtuustolle järjestetään syksyllä ylimääräinen kokous maakunta- ja sote-uudistuksen tilanteeseen liittyen.

Maakuntahallitukseen valittiin Minerva Krohnin tilalle Sanna Vesikansa, ja Tapio Pulkkisen tilalle varajäseneksi Jarkko Ilonen.

> Katso maakuntavaltuuston kokouksen tallenne

Lisätietoja:

Merja Vikman-Kanerva, aluesuunnittelun johtaja, puh. 040 638 6669

Paula Autioniemi, maakuntavaltuuston sihteeri, hallinto- ja talousjohtaja, puh. 040 737 8050

Tapahtumasta twiitattiin tunnisteella #maakuntavaltuusto

Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi