12.2.2019

Foodhub-lähiruokapalvelu laajenee AIKO-rahoituksella

Espoon Foodhub. Kuva jossa teksti: Keep Your Friends Close and Your Farmers Closer.

Espoon Nihtisillan kierrätyskeskuksen yhteyteen avataan ystävänpäivänä 14.2. lähi- ja luomuruuan foodhub-noutopiste. Foodhub on palvelumalli, jossa kuluttajat voivat tilata ja noutaa satokausiruokaa suoraan tuottajilta. Aiemmin foodhub on toiminut Helsingin Herttoniemessä.

Tilauspalvelu toimii verkossa osoitteessa www.ekompi.net. Tuottaja toimittaa tilatut ja maksetut tuotteet miehittämättömään noutopisteeseen, josta kuluttaja voi hakea ne joustavasti omien aikataulujensa mukaan. Kerralla voi noutaa yli kymmenen tilan tuotteita. Koska foodhub sijaitsee hyvien kulkureittien varrella, lähiruoka on helppo ottaa osaksi arkea.

Nihtisillan foodhub on osa Uudenmaan liiton AIKO-rahoituksella toteutettavaa Urban Food -hanketta, jossa pääkaupunkiseudulle raivataan vahvempia lähiruokamarkkinoita. AIKO on valtion budjetista vuosille 2016–2018 varattu alueellisten innovaatioiden ja kokeilujen rahoitus, jota on myönnetty esimerkiksi foodhubin kaltaisille Smart&Clean-hankkeille.

Foodhub edustaa uutta kestävää kuluttamista

Kuluttajia houkuttelee foodhubiin lähellä tuotetun ruuan erikoisuus ja tuoreus, paikallisten maanviljelijöiden tukeminen ja tarkka tieto ruoan alkuperästä. Kuluttaja pääsee myös halutessaan osallistumaan joidenkin tilojen sadonkorjuuseen ja voi samalla tutustua ruokansa tuottajaan.

– Palveluamme käyttävä voi olla varma, että hän saa ruokapöytäänsä tuoretta sesonkiruokaa. Nyt meille on esimerkiksi tulossa tarjolle madetta ja mätiä. Seuraavan kerran niitä on saatavana vasta vuoden päästä, kertoo Olli Repo Urban Food -hankkeesta.

Uudenmaan liitto on tukenut kahden viime vuoden aikana yhteensä 44 hanketta, joilla on käynnistetty konkreettisia innovaatio- ja kokeiluhankkeita. Yhtenä tavoitteena on edistää kestävän kuluttamisen käytäntöjä.

– Foodhub on hieno palvelu, joka lyhentää ruuan matkaa pellolta pöytään ja synnyttää samalla tuottajille uusia markkinoita. Sanoisin, että täydellinen win–win-tilanne, sanoo Uudenmaan liiton suunnittelupäällikkö Olli Pekka Hatanpää.

> Tutustu foodhub-palveluun

> Katso vidolta miten foodhub toimii

Lisätietoja AIKO-rahoituksesta:

Suunnittelupäällikkö Olli Pekka Hatanpää, puh. 050 587 5508